Fetel: "Hamiltonove optužbe su smešne"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 07.07.2018.


Fetel: "Hamiltonove optužbe su smešne"

©Formula1.com

Nakon završetka trke, Hamilton je sugerisao da je Ferari uposlio neku "interesantnu taktiku" kako bi došao do današnje pobede. Konkretno, dotakao se i Fetelovog incidenta sa Botasom pre dve nedelje u Francuskoj.

Kada je Fetel upitan da prokomentariše Hamiltonove komentare nakon trke, samo je odbacio pretpostavke da je Raikonen uradio bilo šta namerno.

"Takve stvari se dešavaju, ali mislim da je krajnje luckasto pomisliti da je bilo šta što se desilo urađeno namerno. U krajnju ruku, ja bih se poprilično pomučio da budem tako precizan da bih nekoga izbacio. U Francuskoj sam ostao bez prednjeg krila i sam sebi upropastio trku."

"Lako je napasti i to uz dobar potez, ali isto tako, lako je i doći do incidenta. Video sam na kratko, ali ne mislim da je bilo neke namere u tome. Smatram da je stvarno suvišno ići u tom pravcu."

Kimi je izjavio da je došlo do blokade prilikom kočenja u krivini 3, i istakao da se nesreće često dešavaju u prvim krugovima trke.

"Stvari se nekada jednostavno dese. Međutim, smešno je nas optužiti da smo to uradili namerno. Došlo je do blokade i nažalost, dodirnuli smo se i obojica platili cenu. Jednostavno, nas su takođe udarali dosta puta i to tako prosto ide", izjavio je Kimi.