Pobeda i dupli podijum za Fetela i Maranelo


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 07.07.2018.


Pobeda i dupli podijum za Fetela i Maranelo

©Formula1.com

VN Velike Britanije i Silverston, po mnogima, ne samo najbolja trka u sezoni, već i poslednjih nekoliko godina. Ovo mogu potvrditi i vozači Ferarija, koji su danas prosto briljirali, naročito Fetel, uprkos vratnim bolovima sa početka vikenda. Današnja pobeda je i 51. u karijeri, čime se Fetel izjednačio sa Prostom na večnoj listi vozača. Takođe, Fetel je dobio i DHL nagradu za najbrži krug i vreme od 1:30.696 sekundi.

Pred toga, prekinuta je četvorogodišnja Hamiltonova dominacija na britanskoj stazi i prva je pobeda za Maranelo nakon dugih 7 godina. Slavlju je doprineo i Kimi, koji je nakon peha na startu došao do sjajnog trećeg mesta. Danas definitivno nije manjkalo uzbuđenja, a više o tome možete pročitati OVDE.

Seb je imao odličan start, već posle nekoliko desetina metara, uspeo je da preotme vodeću poziciju, da bi do kraja kruga, razlika bila veća od jedne sekunde. Iz kruga u krug, Nemac je ređao najbrže krugove, razlika se povećavala i pozicija nije bila ugrožena do karirane zastave i kraja trke.

"Svaka trka je bitna za tim, a današnja pogotovo i bilo je vrlo važno da pobedimo, jer poslednjih nekoliko godina nismo imali sreće. Ove godine doduše, pokazali smo da smo jaki na svakoj trci. Najbitnija stvar je da je auto pouzdan i brz. Nadogradnje koje smo implementirali su se pokazale odlično tokom celog vikenda. Na kvalifikacijama jesmo bili malo sporiji, ali tokom trke je bila druga priča."


Copyright: F1.com

Strategija je na današnjoj trci bila veoma važna, zbog najvaljene degradacije pneumatika. Tim je ovoga bio svestan i vrlo dobro su iskoristili neočekivane prilike tokom trke. Fetel je na prvu redovnu zamenu ušao u krugu 20, pod žutim zastavama zbog Leklerovog odustajanja i tada je stavio tvrđu komponentu.

Drugi servis, koji jeste bio neočekivan, bio je odlična odluka. Iskoristili su sigurnosni auto nakon Eriksonovog izletanja u 32 krugu, oba vozača Ferarija su pozvana na servis, i stavljeni su im meki pneumatici, što je predstavljalo ključni trenutak koji je doveo do preokreta u trci.

"Tokom prvog stinta sam možda previše forsirao meke gume, ali tokom drugog, stvari sam držao pod kontrolom. Sigurnosni auto je sve dodatno začinio i moglo je biti nezgodno. Međutim, strategija se pokazala odlično i ovo je fantastična pobeda za tim. Veoma sam uživao u trci i svi smo srećni. Takođe, start je bio veoma bitan za nas i zadovoljni smo kako se odvijao."

"Sada je bitno da nastavimo u ovom tempu. Veliko hvala celom timu za ovu pobedu", izjavio je Fetel.

Početak trke za Kimija nije bio naročito sjajan. Iako je imao odličan start, zavetrinu iza Botasa je dobro iskoristio kako bi sustigao Hamiltona nakon prve krivine. Međutim, u krivini tri je kasno kočio, došlo je do blokade kočnica i do kontakta sa Britancem.

Tom prilikom, Finac je izgubio dve pozicije, međutim, prava kazna je stigla 7 krugova kasnije, kada je Kimiju izrečena kazna od čitavih 10 sekundi zaustavljanja prilikom servisa. Odluka sudija je predstavljala pravi šok, ako se uzme u obzir da je Fetel za sličan incident u Francuskoj dobio kaznu od 5 sekundi. Finac je ovo vrlo sportski podneo, prihvatio je krivicu i nakon trke, izvinio se Hamiltonu.

"Start nije bio savršen, u krivini 3 je došlo do blokade točkova, ostao sam bez prianjanja i nisam uspeo da dovoljno usporim. Usled toga, dodirnuo sam Luisov zadni točak i nažalost, on se okrenuo. Dobio sam kaznu od 10 sekundi i nakon toga, trka je za mene postala malo haotična."

Međutim, Kimi je odličnom vožnjom uspeo da se oporavi. Prvo je napadao Rikarda i Ferstapena. U krugu 12, bio je prvi od vodećih koji je otišao na servis, što mu se višestruko isplatilo. Na pravi način je upregao sveže gume i ređao najbrže krugove. Iako se na stazu vratio na mestu 11, Magnusena i Sainca je obišao u istom krugu, da bi nastavio svoj pohod ka crvenim bikovima.


Copyright: F1.com

"Preticanje nije bilo lako, dugo krugova sam se borio sa Red Bulovima. Kada nisam imao prepreka, brzina je bila ok, ali kada bih se našao iza njih, prljavi vazduh bi počeo da utiče na mene mnogo više nego iza Mercedesa. U tim trenucima prianjanje je poprilično nedostajalo i to je uticalo na balans celog auta."

Međutim, nakon sigurnosnog vozila i novog boksa, stanje se promenilo. Kimi je došao do pozicije 4, iza Hamiltona i prosto je grabio ka podijumu. To se na kraju i ostvarilo nakon obilaska svog zemljaka za bolidom Mercedesa.

"Borba je u više navrata bila vrlo bliska, naročito na kraju trke. Konačno, uspeli smo da obiđemo jedan Mercedes i osvojimo podijum. Današnji dan nije bio lak, ali sam dao sve od sebe i dostojno sam se vratio u trku", izjavio je Ledeni.

Nakon današnje trke, Fetel je osvojenim prvim mestom povećao svoju bodovnu prednost u šampionatu vozača i razlika sada iznosi 8 bodova. Kimi je treći, sa 10 poena više od Rikarda. U šampionatu konstruktora, Ferari takođe povećava prednost u odnosu na Mercedes i ona sada iznosi 20 bodova.