Fetel do pobede nakon maestralnih poteza


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 07.07.2018.


Fetel do pobede nakon maestralnih poteza

©FerrariF1

Silverston i trka za pamćenje... Da li je neko mogao očekivati ovakvu rečenicu, a još manje ovakvu trku? Kada se u obzir uzmu dešavanja od celog vikenda, a kao šlag na tortu i sama trka, Velika Britanija i Sliverston pružili su nam jedan dragoceni oktanski praznik koga dugo nismo videli u Formuli 1, a koga fanovi najbržeg cirkusa i više nego zaslužuju.

Nakon dosta preokreta, nekoliko incidenata, sigurnosnih automobila, a pre svega maestralnih borbi i džentlmenskih preticanja bez kontakta, i sve to bez kapi kiše uz čiste sunčane intervale, Fetel je pobedio svog ljutog rivala i glavnog konkurenta za titulu, na njegovoj domaćoj trci, i došao do 51. pobede. Ovom brojkom, Nemac se na večnoj listi izjednačio sa Alenom Prostom. Takođe, prekinuta je i četvorogodišnja dominacija Luisa Hamiltona i ovo je prva pobeda za Skuderiju u poslednjih 7 godina na ovoj stazi. Složićete se, nije mali uspeh...

Tok trke

Suva i veoma topla staza, neobična za Silverston, najavila je uzbudljivu trku u kojoj je glavni činilac predstavljala degradacija pneumatika, koja je morala biti pokrivena strategijom bez greške. Nakon gašenja crvenih svetala, dvadset V6 turbo zveri zaurlalo je pred prepunjenim tribinama, mahom Britanaca i fanova srebrnih strela i Luisa Hamiltona.


Copyright: F1.com

Upravo na startu desio se preokret koji domaćoj publici nije išao niz dlaku. Fetel je startovao bez greške, i kao pogonjen raketnim motorima, nakon svega nekoliko desetina metara, zgrabio je vodeću poziciju od miljenika većine publike. Nakon nekoliko zavoja, Nemac je praktično odleteo od svojih pratilaca i zacementirao poziciju sa više od sekunde rastojanja.

Međutim, tu je samo početak Hamiltonovih problema. Sledeći na listi bio je Botas, koji je iskoristio zavetrinu od Fetela da obiđe svog timskog kolegu. Do kulminacije je došlo na ulazu u krivinu 3. Kimi je nakon izlaska iz druge krivine uspeo da se pozicionira sa Luisove desne strane i u krivinu 3 uđe na unutrašnjoj putanji.


Copyright: F1.com

Tada dolazi do kontakta nakon čega se Hamilton okrenuo i ispao sa staze na desnoj strani, da bi se u trku vratio na poslednjoj. Kontakt je uzeo danak i od Kimija, jer su ga oba Red Bula bez problema obišla. Iako se pojavljivao understeer kod Finca u nekoliko navrata, dobio je uverenje od svog inženjera da je iz incidenta izašao bez oštećenja prednjeg stabilizatora. Sa druge strane, najveći gubitnici na startu su bili vozači Has tima, koji su izgubili dosta mesta na startu, nakon njihovog međusobnog kontakta, koji nije sankcionisan od strane sudija.

Hamilton je odmah počeo da pritiska vozače sa začelja i nakon dva kruga, videli smo ga već na poziciji 17, nakon obilaska Strola. Kimi je takođe krenuo da napada Maksa Ferstapena za poziciju 4. U istom krugu videli smo i prvo odustajanje za Hartlija, čime se nastavio negativan skor Toro Roso tima.

Fetelova dominacija do izražaja je ponovo došla nakon samo 4 kruga, Nemac je ređao najbrže krugove što mu je donelo čitave 4 sekunde prednosti i bezbednu zonu daleko od DRS-a. Kod Hamiltona slična situacija, gde se akcija sa začelja prenela na sredinu karavana i pozicije 13, do koje je Britanac došao bez imalo otpora od strane suparničkih vozača. Iako je protivnike obilazio bez muke, Hamilton je svom inženjeru konstantno upućivao zabrinute poruke da je bolid oštećen, iako je svaki put dobijao odgovor da je sve u redu i da se fokusira na trku.

Trka se u međuvremenu smirila, da bi u krugu 7 stigao šok za Ferari. Veoma bizarna odluka je stigla od sudija, Raikonen je kažnjen sa čitavih 10 sekundi! Na ponovljenom snimku se jasno videlo kako je Finac vozio uz krajnju desnu ivicu staze, sa potpuno namotanim volanom u desno, bez namere za kontaktom. Takođe, postavlja se pitanje konzistentnosti i dvostrukih aršina kod sudijskih odluka, jer smo pre dve trke, na VN Francuske, videli sličnu situaciju kada je Fetel imao kontakt sa Botasom, zbog čega je sankcionisan sa 5 sekundi. Nakon ovog poteza, ostaje gorak ukus u ustima fanova, dok je Kimi, vrlo sportski prihvatio krivicu za udes nakon završetka trke.

Hamilton je nastavio sa jakim tempom, u krugu 12 se već nalazio iza Rikarda na poziciji 6 sa svega 12 sekundi zaostatka. Tada smo videli i prvu stratešku odluku, i to sa vrha grida. Kimi je otišao u boks po svoj set tvrđe komponente. Njega su pratili Alonso i Perez. Ova odluka, koja je za mnoge stigla neočekivano rano, u nastavku trke ispostavila se kao ispravna. Nakon odrađenog servisa i kazne, Finac se vratio na poziciju 11 i od tada je prosto poleteo na stazi, što je krunisano sa nekoliko zaređanih najbržih krugova i lakim obilascima Magnusena i Sainca iza kojih se vratio u trku.

Da je strategija uspešna, potvrdio je Red Bul koji je pozvao oba vozača na servis. Maks se nakon izlaska na stazu vratio iza Hamiltona na poziciju 6, a Rikardo iza njega, a 6 sekundi ispred Kimija. U krugu 20. baksuz je stigao i mladog Leklera, koji je nekoliko trka unazad pokazivao odlične vožnje i veliki talenat koji je mnogima zapao za oko. Nakon izlaska na stazu, Lekler je parkirao auto na šljunak i prekinuo svoj bodovni niz. Na ponovljenom snimku, videlo se da je u pitanju ljudska greška, jer njegov zadnji desni pneumatik nije bio dovoljno pričvršćen tokom servisa, što je odmah izazvalo istragu od strane sudija zbog nesigurnog puštanja.

Ovo je ujedno i prva trka u karijeri za Leklera koju nije završio. Srećom, na kratko su istaknute samo žute zastave bez dalje akcije od strane redara. U tim trenucima, svoj servis obavio je i vodeći Fetel, i na stazu se vratio iza Botasa. Finac je krug kasnije otišao po svoj set svežih guma, na stazu se vratio treći iza Hamiltona, ali se zbog očigledne razlike u degradaciji, ubrzo našao na poziciji dva.

4 kruga kasnije, u boksu smo videli Hamiltona, koji se vratio na poziciju 6 i krenuo u poteru za Kimijem i njegovih 12 sekundi prednosti. Za Red Bul, ostvarili su se najavljeni problemi sa degradacijom, koji su naterali Rikarda da u krugu 31 ponovo ode na servis, ovaj put stavivši meke pneumatike.


Copyright: F1.com

Tada, sva strategija pada u vodu. U krug 32, Erikson je na kraju startno ciljnog pravca izleteo sa staze i veoma snažno udario u barijere, srećom ne u punoj brzini zahvaljujući šljunku koji ga je usporio. Šveđanin je na olakšanje mnogih radiom javio da je u redu i izašao je iz bolida bez pomoći redara. Na stazi se pojavio sigurnosni auto.

Hitrom reakcijom, a naučivši na prethodnim greškama, oba vozača Ferarija poznava su u boks, kako bi se iskoristilo usporenje prouzrokovano sigurnosnim autom. Pored njih, na servis je otišao i Ferstapen, i sva trojica vozača trku su nastavila na mekoj komponenti. Kobnu grešku napravio je Mercedes, jer je oba svoja vozača ostavio na stazi, što će značiti da će strele svoje pozicije braniti sa poprilično potrošenim medium pneumaticima, naspram svežih i dosta bržih mekih guma.

Nakon obavljenih boksova, iza vozila bezbednosti trku je vodio Botas, a pratili su ga Fetel, Hamilton, Ferstapen, Kimi i Rikardo. U krugu 37 trka je restartovana i od tada kreće pravi oktanski cirkus. Iskusni Finac je konstantno napadao duplo mlađeg Ferstapena i nije mu dozvoljavao prostor za grešku. U krugu 38 ga je napao i privremeno obišao. Međutim, Maks je sačuvao prisebnost i odgovorio je Kimiju vraćanjem svoje pozicije. Borba se narednih nekoliko zavoja nastavila točak uz točak, dok je Kimi morao da se ipak povuče i sačeka neku drugu priliku za napredak.

Već u krugu 39 došlo je do novog incidenta. Akteri su ovoga puta bili Sainc i Grožan, u skoro punoj brzini, a situaciji sličnoj sa početka trke, dva vozača su se sudarila i izletela sa staze, uz ne tako jak udarac u bankinu. Na ulasku u treću krivinu, Grožan je držao unutrašnju stranu, Sainc ga je sa spoljašnje malo više zatvorio i Francuz je u bolid do sebe udario prednjim levim pneumatikom u bok Saincovog bolida.


Copyright: F1.com

Na stazi se ponovo našao sigurnosni auto pogonjem Mercedsovim AMG motorom. Zanimljiva situacija desila se nakon ovog sudara, gde je kao krajnji krivac okarakterisan upravo Sainc, a ne Grožan, iako je zbog vrlo slične situacije Kimi na startu popio ozbiljnu kaznu.


Copyright: F1.com

Od kruga 41 i restarta trke, kreće adrenalinom nabijena akcija, trka u trci, koju niko nije očekivao, ali je sa oduševljenjem i bez treptanja pratio. Borba za prvo mesto se zakuvala, Kimi je hitro obišao Maksa i krenuo u napad na Hamiltona. Sve oči su do kraja trke bile uprte na vodeću četvorku, koje su delile svega dve sekunde.

Vrhunski talenat i iskustvo pokazali su, kako dvojac Botas Fetel, tako i Hamilton Raikonen. Završetak trke obilovao je duelima ovih vozača, pokušajima, napadima, vrlo često i vožnjama točak uz točak. Savršene borbe 4 vrhunska vozača, obilovala su akcijom, ali pre svega sportskim i džentlmenskim ponašanjem, bez ijednog kontakta i incidenta. Dueli koji su svima nedostajali i koju su ponovo probudili onu varnicu zbog koje svi mi godinama ostajemo prikovani uz ekrane tokom nedeljnih popodneva.

Do raspleta je moralo doći i on je bio najgori po Botasa. Hitrom manevrom, Fetel je bez pomoći DRS-a u krivini 6 uspeo da povrati poziciju koju je držao od starta trke, i to u krugu 47. Vrlo brzo, Finac je sa najvišeg postolja došao do gubitka celog podijuma, jer su ga ubrzo obišli Hamilton, a krug kasnije i Kimi.


Copyright: F1.com

Iza njih, vodila se još jedna borba, i to između vozača crvenih bikova. Rikardo je konstantno napadao Ferstapena, da bi duel kulminirao kontaktom i bušenjem gume kod Ferstapena i kraja trke pre karirane zastave.


Copyright: F1.com

Do kraja trke, stanje je ostalo nepromenjeno. Zastava je istaknuta i prvi ju je video upravo Sebastian Fetel, koji je nakon odlične vožnje prekinuo dominaciju Mercedesa i došao do svoje 51. pobede i izjednačenja sa Alenom Prostom na večnoj listi vozača. Drugi je Hamilton, dok je Kimi na poslednjem stepeniku podijuma. Današnji bodovi, Fetela su učvrstili na prvoj poziciji u šampionatu konstruktora, i u Nemačku odlazi sa 8 bodova prednosti.

Iako nije materijalizovao pol poziciju, uz sigurno veliko razočaranje nakon pol pozicije koju nije materijalizova, ne skroz svojom krivicom, Hamiltonu je stavljena zamerka na malo nesportske gestove. Prvi je odlazak u zgradu bez davanja izjave na stazi, što vidimo prvi put otkad je uvedena ova praksa, a drugi veoma kiseo izraz lica prilikom dodele pehara i proslave uz šampanac.

Sve u svemu trka za pamćenje, najviše zahvaljujući dešavanima iz poslednjih desetak krugova, koje mnogu opisuju kao najuzbudljiviju završnicu u poslednjih nekoliko sezona. Možemo samo da poželimo da slična dešavana, pre svega fer i sportske borbe, viđamo još više, i naš omiljeni karavan će ponovo zasijati starom slavom.

Rezultati trke za Veliku nagradu Velike Britanije:

1 Sebastijan Fetel Ferari 1:31.594
2 Luis Hamilton Mercedes 2.264s
3 Kimi Raikonen Ferari 3.652s
4 Valteri Botas Mercedes 8.883s
5 Danijel Rikardo Red Bul 9.500s
6 Niko Hilkenberg Reno 28.220s
7 Esteban Okon Fors Indija 29.930s
8 Fernando Alonso Meklaren 31.115s
9 Kevin Magnusen Has 33.188s
10 Pjer Gasli Toro Roso 34.129s
11 Serhio Perez Fors Indija 34.708s
12 Stofel Vandorn Meklaren 35.774s
13 Lenc Strol Vilijams 38.106s
14 Sergej Sirotkin Vilijams 45.087s

Trku nisu završili:

Maks Ferstapen Red Bul incident
Roman Grožan Has incident
Karlos Sajnc Reno incident
Markus Erikson Zauber incident
Šarl Lekler Zauber pneumatik
Brendon Hartli Toro Roso