Najava: VN Velike Britanije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.07.2018.


Najava: VN Velike Britanije

©

Velika Britanija je verovatno najznačajnija zemlja kada je reč o Formuli 1. Veliki broj timova, vozača i inženjera dolazi sa britanskog ostrva, a čak se i sedište jednog Mercedes AMG-a, ponosa nemačkog automobilizma, nalazi u Brekliju, na 15 minuta od staze Silverston. Kompletne pogonske jedinice srebrnih strela proizvode se u Briksvortu, što traje zapravo duže od dve decenije, dok je britanski Ilmor bio pravi proizvođač Mercedesovih V10 i V8 motora. I u samom Silverstonu se nalazi jedan F1 tim – Fors Indija. Na manje od 50 kilometara od staze nalaze se i sedišta Red Bula u Milton Kinsu, Renoa u Enstonu i Hasovog evropskog odeljenja u Banburiju, dok su Voking (Meklaren) i Grouv (Vilijams) nešto udaljeniji. Kompletna ova oblast, u koju spadaju okruzi Northemptonšir, Oksfordšir i deo okoline Londona, popularno se naziva Motorsport dolinom – Motorsport Valley.

Kada je reč o stazi Silverston, nekada je bila vojni aerodrom Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (Royal Air Force - RAF) za vreme Drugog svetskog rata, ali ubrzo u drugoj polovini 40-ih kreće da se koristi za trke. Prvi britanski gran pri u okviru Formule 1 1950. održao se na Silverstonu, ali se tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih staza smenjivala svake godine sa Brends Hečom (svake neparne se vozilo na Silverstonu). Od 1987. VN Velike Britanije neprekidno se vozi samo na Silverstonu. Današnja konfiguracija dugačka je 5.891 metara i ima 18 krivina. Do 2009. vozila se konfiguracija koja nije imala sadašnji prvi sektor, a nakon izgradnje novog pit lejna 2010. i definitivne promene startno-ciljnog pravca 2011. krug je postao duži za 750 metara.

Promenom je izgubljena brza desna krivina Bridž (Bridge), ali je sada krivina Ebi (Abbey), koja je prva nakon startno-ciljnog pravca, postala izuzetno brza, slično kao Kops (Copse). Upravo su to dve najinteresantnije krivine, uz naravno čuveni kompleks 11-12-13-14, odnosno Megets-Bekets-Čepl (Maggots-Becketts-Chapel), koji dolazi pre Hangar pravca (Hangar Straight) i posle Kopsa. Upravo se u tom delu dobija i gubi vreme, a pored dobrog bolida, potrebna je hrabrost i veština vozača. I generalno, takva je staza Silverston, izuzetno brza i predstavlja pravi trkački klasik.

Oko 58% vremena kruga vozi se punim gasom na Silverstonu, a prošle godine je Luis Hamilton krug za pol poziciju u kvalifikacijama odvezao sa prosečnom brzinom od skoro 245 km/h, u vremenu 1:26.600 sekundi.

Što se tiče kočnica, prema Brembu, Silverston spada u grupu najmanje zahtevnih staza, zajedno sa Suzukom i Interlagosom.

Sa gumama je totalno drugačija situacija i staza u Northemptonširu nalazi se među najzahtevnijim u kalendaru. Razlog su dugačke brze krivine u kojima pneumatici trpe veliko opterećenje. Iz tog razloga, Pireli je za ovu trku pripremio po prvi put ove sezone i ledeno plavu tvrdu gumu (ice blue hard), a uz nju će timovi koristiti i srednje tvrdu (medium) i meku (soft). Ipak, treba imati na umu da je plava tvrda guma zapravo identična srednje tvrdoj (medium) od prošle sezone.

S obzirom na promenu asfalta na Silverstonu, Pireli je odlučio da gume budu tanje za 0,4 mm, isto kao u Španiji i Francuskoj. To će ceo set od četiri gume učiniti lakšim za ukupno jedan kilogram i to je poslednji put da Pireli donosi ovakve pneumatike u sezoni.

FIA je ponovo odlučila da stavi dodatnu DRS zonu, pa ćemo imati ukupno tri. Prva tokom kruga dolazi odmah na startno-ciljnom pravcu i proteže se kroz prvu i drugu krivinu Ebi (Abbey) i Farm (Farm Curve). Sebastijan Fetel je već izrazio skeptičnost povodom toga, a Ferstapen i Hulkenberg smatraju da će samo Mercedes, Ferari i Red Bul moći da prođu punim gasom u kvalifikacijama kroz prve dve krivine sa otvorenim DRS-om. Druga DRS zona nalazi se na pravcu između krivina 5 i 6 na Velington pravcu (Wellington Straight), dok će treća biti na Hangar pravcu između krivina 14 Čepel (Chapel) i 15 Stouv (Stowe).

Petak

Prvi trening 11:00

Drugi trening 15:00

Subota

Treći trening 12:00

Kvalifikacije 15:00

Nedelja

Trka 15:10

Koautor: Marko Despotović