Mercedes podržao svog stratega nakon greške


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.07.2018.


Mercedes podržao svog stratega nakon greške

©MercedesAMGF1

Trka u Austriji bila je najlošija za Mercedes još od Barselone 2016. kada su Rozberg i Hamilton odustali nakon međusobnog incidenta u četvrtoj krivini u prvom krugu. To je ujedno bilo i poslednje dvostruko odustajanje, ali za razliku od Španije 2016, sada su mehanički problemi koštali ekipu iz Breklija dvostruke pobede. Zanimljivo da je i tada u Španiji pobedio Maks Ferstapen, a da su Raikonen i Fetel zauzeli drugo i treće mesto.

Ipak, pored problema sa hidraulikom kod Botasa i pritiskom goriva kod Hamiltona, ono što je zaokupilo pažnju javnosti jeste strateška greška koju je Mercedes napravio u toku trke. Ovo nije prvi put da Mercedes pravi ovakvu grešku, a u poslednje dve sezone kada su konačno dobili ozbiljan izazov od Ferarija i Red Bula, čini se kako nisu uvek maksimalno fokusirani da reaguju na pravi način u manje očekivanim situacijama. Virtuelno vozilo bezbednosti postalo je sastavni deo trka, a strateška procedura dobro je poznata svim timovima u takvoj situaciji. Kada vozača već očekuje promena guma, najbolje je odraditi je za vreme trajanja virtuelnog sejfti kara ili običnog sejfti kara. Setimo se samo Australije i Fetelove pobede ove godine i Red Bulovog poteza u Kini.

Nakon što je Piter Bonington, Luisov trkački inženjer, javio Hamiltonu kako mora da nadoknadi osam sekundi, preko radija se oglasio i Džejms Vouls, glavni strateg Mercedesa, kako bi preuzeo krivicu i poslao motivacionu poruku, ali to svakako nije vredelo s obzirom na kasnije odustajanje aktuelnog šampiona. Iza Voulsa je stao i šef Mercedesa, Toto Volf.

„Nije potrebno da pravimo promene. Najvažnije je da shvatimo zbog čega se greške dešavaju i vratimo se u situaciju kako bi je analizirali“, kaže Volf.

Koautor: Marko Despotović