Dupli bodovi za Fors Indiju


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 01.07.2018.


Dupli bodovi za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Konačno je Fors Indija prikazala nešto što liči na prethodne dve sezone. Nekada su ovakve trke sa solidnim brojem bodova bile redovna pojava, ali ova godina za ekipu iz Silverstona ne teče baš glatko. Ni trka u Austriji nije obećavala mnogo pre starta jer je Okon kretao sa 11. mesta dok je Perez bio na 15. startnoj poziciji.

Ipak, dobar start i izbegavanje incidenata, zajedno sa dobrom strategijom i odustajanjem Botasa, Rikarda i Hamiltona, doneli su Okonu i Perezu ukupno 14 bodova. Na kraju su Francuz i Meksikanac zamenili mesta kako bi pokušali da sustignu Magnusena, ali nije im je uspelo, pa je Perez ponovo propustio Okona i vratio mu šestu poziciju.

"Srećan sam sa ovim rezultatom i ovo je vrlo dobar dan za tim. Možemo biti vrlo zadovoljni našim performansama danas. Pazili smo dobro na gume i uspeli da trku sa jednim pit stopom učinimo uspešnom dok su se ostali oko nas mučili. Sačuvali smo gume do kraja i takođe smo pokazali i sjajnu timsku saradnju kada smo Čeko (Serhio Perez) i ja zamenili pozicije da bi jurili Magnusena", rekao je Esteban Okon. 

"Bio je ovo vrlo pozitivan dan za tim. Izašli smo sa važnim poenima iz vikenda koji je bio prilično izazovan kako smo išli ka trci. Start sa 15. pozicije i završetak na sedmom mestu predstavlja veliki napor i trebalo bi da budemo ponosni na dostignuće. Jeste, bilo je nekoliko automobila ispred koji su odustali, ali trkali smo se dobro i uspešno odradili strategiju kako bi iskoristili ove prilike. Nismo otišli na promenu guma za vreme virtuelnog sejfti kara kao ostali, ali strategija koju smo odabrali funkcionisala je prilično dobro i imao sam jak tempo celo poslepodne, posebno u poslednjim krugovima. Hteo sam da jurim Magnusena na kraju, ali to jednostavno nije bilo moguće", izjavio je Serhio Perez nakon trke.

Autor vesti: Marko Despotović