Oba bolida Alfa Romea u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 01.07.2018.


Oba bolida Alfa Romea u bodovima

©SauberF1Team

Mladi Lekler imao je malo teži posao jer je nakon problema u drugoj rundi kvalifikacija dodatno zaradio kaznu od 5 mesta usled promene menjača. Međutim, ovo nije sprečilo perspektivnog vozača da dođe do svog cilja, a to je niz od nekoliko uzastopnih trka u bodovima. Ne čudi činjenica da ga sve više portala, stručnjaka i fanova povezuje sa prelaskom u Ferari naredne godine.

Lekler je odlično startovao i do prve krivine osvojio je nekoliko pozicija. Da ne prođe sve glatko, pobrinuo se peh iz drugog kruga kada je otišao preširoko, nakon čega je pao na poziciju 19. Od tog trenutka pa do kraja trke, uspeo je da se povrati i uđe u novu borbu pozicije, što mu je do kraja donelo konačno mesto 9 i dva nova boda. 

"Bio je uzbudljiv dan. Nakon nekoliko pozicija osvojenih na startu, pao sam u drugom krugu i morao sam sve od početka. Bilo je dosta akcije tokom trke, kao i dobrih preticanja, uživao sam tokom vožnje."

Kao i većina vozača, Lekler je na svoj servis otišao u krugu 16 i trku završio na mekoj komponenti. Nakon toga, videli smo odlične borbe sa drugim vozačima, između ostalog i odlično preticanje Botasa u krugu 29.

"Oba vozila u bodovima je odlična vest za tim. To će nam dodatno poslužiti kao potrebna motivacija za trke koje nam slede, i jedva čekam da vidim šta nas sve čeka", izjavio je Lekler.

Za Markusa Eriksona vikend je takođe bio uspešan, Šveđanin je pokazao konstantan tempo tokom cele trke. Startovao je sa pozicije 18 i korak po korak grabio ka napred, što mu je donelo desetu poziciju i druge bodove u sezoni. 

Erikson je sa inženjerima imao drugačiju strategiju od timskog kolege i većine vozača u trci. Startovao je na mekoj komponenti i vozio do kruga 45, da bi trku nastavio i završio na super mekim pneumaticima.

"Trka je bila sjajna. Osećaj tokom vožnje je bio dobar i imao sam dobar tempo od starta. Naša strategija pokazala se odličnom. Servis je bio veoma brz i ponosam sam na svoju ekipu."

"Timski ovo je odličan rezultat, oba auta su završila u bodovima, što je super nakon teškkih kvalifikacija. Svi možemo da budemo ponosni kako smo se vratili. Vrlo sam srećan i jedva čekam Silverston, koja je jedna od mojih omiljenih staza", rekao je Erikson.

Tim Alfa Romeo Zauber trenutno se u šampionatu konstruktora nalazi na poziciji 9 sa 16 bodova, samo 3 manje u odnosu na Toro Roso. U šampionatu vozača, Lekler je na mestu 14 i svega 5 bodova manje od Gaslija, dok je Erikson na poziciji 18.


Copyright: SauberF1Team