Neočekivani bodovi za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.06.2018.


Neočekivani bodovi za Meklaren

©darrenheath.com

Da je neko ekipi Meklarena nakon prvog kruga kada su se oba vozača nalazila na začelju rekao da će uzeti bodove, sigurno bi bili prezadovoljni. Alonso je i onako startovao iz boksa, dok je vandorn u kontaktu sa rivalima oštetio prednje krilo, pa je nakon servisa zavšio na začelju, iza Alonsa. Alonso je ipak uspeo da završi na poziciji 8, dok je Vandorn 15-i.

"Srećan sam, nismo očekivali bodove danas, tako da smo prijatno iznennađeni. Bila je ovo čudna trka. Startovao sam sa linije izlaska iz boksa i u prvih nekoliko krugova bio 19-i iza grupe rivala, tako da nisam mogao da vozi, punim tempom. Takođe, prednje krilo koje sam imao je iz prošle godine i nismo znali kako će uticati na ostatak aero paketa. Trka je bila haotična, vrela staza uticala je na degradaciju guma kod rivala, ali sam uspeo da vodim računa o potrošnji guma i profitiram. Bodovi su lepa nagrada ali moramo da nastavimo sa poboljšanjima.", rekao je Alonso.

"U prvom krugu imao sam trkački incident u trećoj krivini i oštećenje prednjeg krila. Bilo je dosta rivala oko mene, točak u točak. Na ulasku u sledeću krivinu nisam imao prostora i kontakt je bio neizbežan. Nakon servisa i novog nosa, sustigli su me lideri, pa sam morao da pazim na palve zastave i propuštanje. Do kraja trke imao sam i "čistih" krugova i tada sam useo da prestignem neke od rivala. Bilo je brzine u bolidu, ako uporedimo vreme kruga danas, bili smo dosta brži u odnosu na kvalifikacije. To je veliki plus. Bodovi koje je osvojio Alonso za tim su druga pozitivna stvar na ovom za nas veoma teškom vikendu.", rekao je Vandorn.