Sreća u Maranelu, nakon duplog podijuma povratak na vrh


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 30.06.2018.


Sreća u Maranelu, nakon duplog podijuma povratak na vrh

©FerrariF1

Nakon fijaska i Fetelove kazne u kvalifikacijama, koja je Nemca koštala 3 mesta i starta sa pozicije 6, Kimi je ostao usamljen iza srebrnih strela na trećoj poziciji. Start trke bio je odličan za Kimija, vrlo brzo je obišao Hamiltona, međutim na kraju pravca našao se u sendviču između dva vozača Mercedesa.

Iako je nakon trke rekao da se u ovim trenucima bojao kontakta sa jednom od njih, spretnom vožnjom do toga nije došlo, te je Finac smelim manevrom obišao Botasa sa spoljne strane i na kratko došao do vođstva u trci. Međutim ovo je bilo kratkog daha, jer ga je Mercedesov bolid skoro "istisnuo" sa staze pa je Kimi otišao preširoko u krivini 3, a zatim je imao i kontakt sa Ferstapenom, koji ga je udario od nazad. Epilog je bio da je Kimi izgubio nekoliko pozicija i našao se na mestu 4, iza oba Mercedesa i Maksa Ferstapena. 

"Imao sam odličan start, ali sam se našao u sendviču između dva auta i morao sam da se povučem kako ne bi bilo kontakta, nadam sam se da će me videti. Usled toga izgubio sam početni zalet i brzinu, a samim tim i mogućnost vodeće pozicije već pre prvog zavoja. To je šteta, da se drugačije odigralo, mogao sam preuzeti vodeću poziciju."

Nakon početne drame, trka se malo smirila. Nakon 16 krugova i Botasovog odustajanja, oba vozača Ferarija uputila su se u boks po meku komponentu, koja bi trebalo da traje do kraja trke. Kimi se nakon servisa vratio na treće mesto, koga je izgubio u duelu sa Rikardom nekoliko krugova kasnije, nakon blokade kočnica. 

Od tog trenutka Finac kreće u poteru za Rikardom i uspešno je vratio svoju poziciju u krugu 38, nakon kraće borbe sa Ozijem. 

"Nakon ludog prvog kruga, trka se malo smirila. Menadžment pneumatika igrao je veliku ulogu, veoma je teško voziti pod punim gasom, dok u istom trenutku brinete o trajanju guma. Početak oba stinta bio je težak, malo smo se namučili dok gume nisu postigle radnu temperaturu, ali do kraja se ispostavilo da je briga urodila plodom."

Poslednju trećinu trke videli smo kako je Kimi počeo da smanjuje razliku za vodećim Ferstapenom, koja je sa 10-ak sekundi pala na svega sekundu i po u poslednjem krugu. Svi su očekivali borbu za vodeću poziciju. U krugu 66 Finac je postavio najbrže vreme i novi rekord staze, međutim...

"Nadao sam se da ću stići Maksa, ali potera je krenula prekasno. Imali smo brzinu, ali jednostavno nije bilo dovoljno krugova za napad. Želeli smo pobedu, dali smo sve od sebe, ali jednostavno nije bilo dovoljno. Pozitivna stvar je da smo imali jak i uspešan vikend za ceo tim", izjavio je Finac.

Sa druge strane, Sebov start nije bio sjajan. Kako bi izbegao incident u prvoj krivini morao je da ode preširoko i izgubio je tempo i dve pozicije. Međutim, ubrzo je obišao Magnusena za mesto sedam a ubrzo i Grožana nakon maestralnog poteza, što ga je vratilo na startnu poziciju.

"Obavili smo odličan posao danas. Imao sam solidan start, ali u krivini 1, stvari su krenule krivim tokom. Pokušao sam da se vratim ali sam izgubio nekoliko pozicija do krivine 3. Odatle, morao sam da se borim sa Renoom i Hasom, što me je koštalo dodatnog gubitka vremena."

"Međutim, auto se ponašao izuzetno dobro, imali smo odličan tempo i nismo imali problema sa gumama, štaviše, meka komponenta se pokazala poprilično dobro, uprkos činjenici da sam morao da na njihovu potrošnju tokom dugog stinta. Samim tim, vidljivo je da smo napravili progres u odnosu na Barselonu."


Copyrigth: F1.com

Nakon boksa i restarta trke, Fetel je ubrzao tempo. Uskoro je ponovo obišao Magnusena koji nije iskoristio priliku virtuelnog sigurnosnog auta da obavi svoj servis. U krugu 25 našao se iza Hamiltona, koji je iz boksa izašao ispred Nemca, što je najavljivalo još jedan duel. Fetel je iz kruga u krug smanjivao razliku, da bi konačno u krugu 39 došlo do duela, iz koga je Nemac izašao kao pobednik. Nakon toga, Fetel je bez problema prokrstario do svog trećeg mesta.

"Očigledno je da sam zadovoljan današnjim podijumom i poenima koje on nosi, međutim ne mogu reći da sam 100% srećan. Mislim da smo danas mogli više da nije bilo jučerašnje kazne. Naši automobili bili su jedini na stazi koji su mogli da pariraju Mercedesu po pitanju tempa, i do kraja, pokazalo se da smo pouzdaniji", dodao je Fetel.


Copyright: FerrariF1

Sve u svemu, nakon trke je veliko zadovoljstvo u timu propetog konjića iz Maranela. Razloga za slavlje je više. Pored dvostrukog podijuma tu je povratak Ferarija na prvo mesto u šampionatu konstruktora, sa 264 boda, nalazi se na prvom mestu i 10 bodova prednosti u odnosu na Mercedes. Pored toga, Fetel se vratio na prvo mesto u šampionatu vozača sa bodom više u odnosu na Hamiltona, dok je Kimi na sigurnom trećem mestu.