Fors Indija bez plasmana


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.06.2018.


Fors Indija bez plasmana

©ForceIndiaF1

Vozači Fors Indije stvarno nisu imali sreće u Francuskoj. Prvo je na startu Okon zbog incidenta sa sunarodnicima Grožanom i Gaslijem morao da odustane, a zatim je Perez ispao iz borbe za bodove zbog problema sa pogonskom jedinicom.

„Razočaravajuće je završiti trku ovako. Odjednom smo imali pad pritiska vode i morali smo da povučemo bolid. Šteta je zbog toga što smo imali šansu da osvojimo dobru količinu bodova i umesto toga odlazimo praznih ruku. Napravio sam dobar start i sačuvao se od incidenata. Bio bih na osmoj poziciji, ali Grožan je presekao nekoliko krivina i prošao me. Sve smo dali i pokušali za rezultat, ali sreća nije bila na našoj strani ovog vikenda“, rekao je Serhio Perez.

„Vrlo razočaravajuć dan. Dobro sam startovao i bio pored Romana na startno-ciljnom pravcu pre nego što je napravio kontakt sa mnom. Bio sam na ivici staze, ali on se pomerio i udario me, što je prouzrokovalo dosta štete na boku i podu mog bolida. Nakon toga, Pjer je izgubio kontrolu na kočenju u trećoj krivini i udario me otpozadi, što je okončalo moju trku“, izjavio je Esteban Okon.

Koautor: Marko Despotović