Vilijams ponovo bez bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.06.2018.


Vilijams ponovo bez bodova

©WilliamsF1

Nastavlja se očajna sezona za Vilijams. Jedino je Strol sa osmim mestom u Azerbejdžanu uspeo da donese četiri boda za ekipu iz Grouva, a svaka naredna trka bila je sve lošija. Kada je reč o VN Francuske, Strol i Sirotkin imali su čiste i solidne startove, ali nakon toga nisu mogli ništa više da pruže.

„Bilo je puno posla na trci sa nekim dobrim borbama. Bilo je zabavno u prvom krugu, ali očigledno je da želite više tempa kako bi se borili i obilazili, a danas to nije bio slučaj. I dalje mislim da bi se moja trka odigrala drugačije jer sam jednostavno bio zaglavljen iza drugih vozila. To me je koštalo kočnica i guma i nisam bio u mogućnosti da uradim bilo šta“, rekao je Sirotkin nakon trke.

„Na početku tempo nije bio toliko loš i imao sam dobar start. Na 20 krugova pre kraja osetio sam velike vibracije na bolidu zbog velike potrošnje prednjeg levog pneumatika. Imao sam fleku na toj gumi i kada me je Vandorn obišao bila je toliko loše da nisam mogao da skrenem desno jer nisam imao podršku na levoj gumi. I onda sa nekoliko krugova do kraja vibracije su bile toliko jake da je guma samo eksplodirala i to je bilo to“, izjavio je Lens Strol.

Koautor: Marko Despotović