Loše izdanje Meklarena u Francuskoj


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.06.2018.


Loše izdanje Meklarena u Francuskoj

©McLarenF1

Sedam dana nakon osvajanja 24 časa Le Mana Alonso se vratio u Meklaren, ali su njegov klupski kolega Vandorn i on imali bledo izdanje ostavši van domašaja bodova. Alonsu je ovo bilo treće odustajanje u sezoni ovog puta u samoj završnici.

"Ovo su najgore performanse ove sezone. Nadam se da je ova trka izuzetak, a ne normalno stanje.

"Od starta trke bili smo u poderđenoj poziciji, ostao sam na stazi pri izbegavanju incidenata, dok su ostali prekratili putanju, međutim niko nije reagovao."

Alonso se nada boljem vikendu za sedam dana u Austriji.

"Na kraju smo imali probleme sa ogibljenjem, tako da nisam video kariranu zastavu. Sledećeg vikenda imamo novu priliku, nadam se da će nam staze u Austriji i Britaniji više pogodovati.", rekao je Alonso.

Vandorn je završio izvan bodova na poziciji 12.

"Za nas je završetak u bodovima podrazumevao i dozu sreće. Znali smo da ako pojedini rivali ne budu u problemima nećemo moći da dođemo do bodova, to se i dogodilo. Naš tempo je bio bolji od jučerašnjeg u kvalifikacijama. Kada poboljšamo kvalifikacioni tempo mislim da ćemo moći napred u plasmanu i u trci. Imao sam solidnu trku, prestigao sam Eriksona i Fernanda krajem trke, pozitivno popodne za mene. ipak, nismo osvojili bodove. Što se tiče balansa bolida sve je bilo u redu ali jednostavno nismo imali tempo.", rekao je Vandorn.