Najava: VN Francuske


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.06.2018.


Najava: VN Francuske

©FerraiF1

Velika nagrada Francuske našla se u kalendaru Formule 1 od početka takmičenja i prve sezone 1950. Od tada, pa sve do 2008. vozila se na čak osam različitih staza, a poslednja među njima bila je Manji-Kur, u blizini gradića Never u centralnoj Francuskoj. Na Manji-Kuru se VN Francuske održavala u periodu od 1991. do 2008. godine, a zbog finansijskih problema staza je morala da odustane od organizovanja trke.

Ovaj put se nećemo vratiti na Manji-Kur, već na stazu Pol Rikar, na kojoj se poslednji put vozila F1 trka sada već davne 1990. Tada su blizu mesta Kastele urlali V8, V10 i V12 atmosferski motori od 3.5 litra, a na toj trci pobedio je Alan Prost u Ferariju 641.

Staza Pol Rikar nalazi se na mediteranskom jugu Francuske, blizu gradića Kastele, koji je udaljen manje od 50 kilometara od Marseja. Tokom godina odsustva iz Formule 1, staza se nakon kupovine 1999. od strane Bernija Eklstona koristila za testiranje.

Sadašnja puna verzija staze od 5.842 metra i 15 krivina je skoro identična onoj koja se koristila do 1985. s tim što se na sadašnoj verziji nalazi šikana kojom je presečen čuveni pravac Mistral. U originalnoj verziji Mistral je dugačak čak 1,8 kilometara i koristi se u Blancpain GT trkama izdržljivosti. Kao glavni razlog za stavljanje šikane navedeno je opterećenje motora na tako dugačkom pravcu, a dodatno se dobija i mesto na kojem je moguće preticanje. Kraća verzija se koristila u periodu od 1986. do 1990. kako bi se poboljšala bezbednost na stazi nakon pogibije Elija de Anđelisa, koji je izgubio život testirajući Brebem BT55.

Što se tiče interesantnih krivina, najčuvenija je broj 10 pod nazivom Sinj, koja dolazi nakon pravca Mistral, a kroz koju će bolidi prolaziti punim gasom 290 km/h.

Ono što odlikuje stazu Pol Rikar jesu ogromne asfaltne izletne zone koje se sastoje od velikog broja plavih i crvenih traka, a nešto slično se može videti i na Jas Marini u Abu Dabiju. Mada sve izgleda kao da greške vozača neće biti kažnjene i da će se brzo vraćati na stazu, to ipak nije slučaj. Izletne zone su napravljene od mešavine asfalta i volframa, što ih čini vrlo abrazivnim i time lošim za gume.

Pireli je za ovu trku odlučio da donese ultra meke, super meke i meke gume. Kao i u Barseloni, pneumatici će biti tanji za 0,4 mm, što će ceo set od četiri gume učiniti lakšim za ukupno jedan kilogram.

Predviđene su dve DRS zone, na startno ciljnom pravcu i na pravcu Mistral između krivina 7 i 8.

Petak

Prvi trening – 12:00

Drugi trening – 16:00

Subota

Treći trening – 13:00

Kvalifikacije – 16:00

Nedelja

Trka – 16:10

 

Koautor: Marko Despotović