Red Bul započinje partnerstvo sa Hondom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.06.2018.


Red Bul započinje partnerstvo sa Hondom

©RedBullF1

Frustrirani Renoovim V6 agregatom, Red Bul je u prethodne četiri i po godine optuživao proizvođača za manjak titula. Ove godine Rikardo je četvrti u konkurenciji vozača uz zabeležene dve pobede, ali čini se da je titula za njega ipak van dometa.

Nakon svih trzavica i optužbi između partnera, Honda koja je počela ove godine saradnju sa Toro Rosom na solidnom nivou, nakon tri prethodne katastorfalne godine sa Meklarenom, opcijaje  za koju se odlučio Red Bul.

"Višegodišnji ugovor sa Hondom, signalizira novu uzbudljivu fazu u namerama Aston Martin Red Bula da se ne nadmeće za pobede na pojedinim trkama već za ono što je oduvek bio cilj tima - titule.", rekao je Horner.

"Uvek smo donosili odluke, pa i ovu, sa jednim kriterijumom na umu - da li verujemo da će nam ishod omogućiti nadmetanje na višem nivou?"

"Nakon pažljivih razmatranja i analiza, sigurni smo da je partnerstvo sa Hondom dobar pravac za tim. Impresionirani smo Hondinom posvećenošću Formuli 1, koracima koje su naprvili sa našim sestrinskim timom Toro Rosom i njihovim ambicijama koje se poklapaju sa našim. Radujemo se partnerstvu sa Hondom u godinama koje dolaze i zajedničkim poterama za najveće nagrade u Formuli 1."

Šef tima zahvalio se i Renou za 12 godina partnerstva u kojima su osvojili četiri titule u konkerenciji konstruktora i četiri u konkurenciji vozača.

"Želim da se zahvalim Renou za proteklih 12 godina, period u kom smo iskusili neverovatne momente. Nekada smo imali i različite poglede na ono što radmo, ali Reno je uvek radio neumorno i najbolje što je mogao da nas opremi sa što konkurentnijim agregatom.", rekao je Horner.