Lekler donosi nove bodove za Alfa Romeo


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.06.2018.


Lekler donosi nove bodove za Alfa Romeo

©SauberF1Team

Tim Alfa Romea završio je vikend sa pozitivnim utiscima nakon što je jedno vozilo, kojim upravlja mladi Lekler, stiglo do pozicije 10 i važnih bodova za švajcarski tim, dok je Markus Erikson 5 mesta iza. Oba vozača su pokazala dobre performanse i prikazali su dobro čuvanje pneumatika na zahtevnoj kanadskoj stazi Žil Vilnejev.

Nakon jučerašnjih kvalifikacija i starta sa mesta 13, Lekler je vozio konzistentno kroz celu trku i napredovao, da bi na kraju stigao do poslednjih bodova, veoma bitnih za tim Alfa Romea. Njegov nastup ostao je zapamćen kod mnogih fanova i predstavlja jednu od boljih utisaka sa trke. Lekler je trku startovao na ultra mekim pneumaticima, dok je na svoj servis otišao u krugu 19 i trku završio na super mekoj komponenti.

"Danas je bila dobra trka. Veoma sam srećan zbog postignutog rezultata, već četiri trke za redom postižemo uspeh i prilično smo konzistentni u tome. Ponosan sam na tim i trud koji su svi uložili. Bilo mi je zanimljivo da vozim prvi put na ovoj stazi u Montrealu i veoma mi se sviđa. Sada treba da ponesemo znanje koje smo ovde stekli i nastavimo ovom stazom pozitivnih rezlultata i u nekoliko narednih trka", izjavio je Lekler.

Erikson je takođe pokazao dobru vožnju i napredovao je tokom trke, da bi završio na poziciji 15, uprkos gužvi u koju je uleteo u prvom delu trke. Međutim, dodaje kako je ova trka za njega bila poprilično teška.

"Tokom prve polovine trke, mučio sam se iza ostalih i izgubio sam dosta vremena. Drugi deo je bio pristojan, dobro smo upravljali gumama sve do kraja trke, što je pozitivna stvar. Malo sam razočaran konačnim rezultatom i treba da radimo na poboljšanju u kvalifikacijama. Siguran sam da ćemo naći načina i da cemo biti spremni za naredne trke", rekao je Erikson.

U šampionatu vozača, Lekler se nalazi na poziciji 14 sa 10 bodova, dok je Erikson 17. sa osvojena dva boda. U šampionatu konstruktora, Alfa Romeo se nalazi na poziciji 9 i zbirno 12 bodova.