Najava: Velika nagrada Monaka


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.05.2018.


Najava: Velika nagrada Monaka

©RedBullF1

Ovog vikenda nas očekuje velika borba između prva tri tima u šampionatu – Mercedesa, Ferarija i Red Bula. U Mercedesu su upozorili da bi Red Bul mogao da bude najozbiljniji favorit s obzirom da u Monaku snaga pogonske jedinice ne dolazi do velikog izražaja koliko aerodinamički kvalitet šasije. Ferstapen i Rikardo su beležili najbolja vremena u sporijem trećem sektoru u Barseloni, koji može biti dobar indikator upravo za Monako. Treba sve ovo naravno uzeti sa rezervom jer se o Red Bulu često priča kao o velikom favoritu na pojedinim trkama i na početku sezone, da bi rezultati na kraju ispali ne toliko sjajni po ekipu iz Milton Kinsa.

Ostaje nam Ferari, koji je takođe bio jako dobar u trećem sektoru u Barseloni, ali i u drugom sporijem sektoru u Bakuu. Mercedes i italijanskoj ekipi daje veće šanse, a verovatno im je u mislima prošla sezona kada je Ferari zabeležio dominantnu dvostruku pobedu na ulicama Monaka. Iz tog razloga i činjenice da je Ferari ove sezone napravio odličan bolid, čini se da je ekipa iz Maranela ta koju treba pobediti ovog vikenda.

Staza je dugačka je 3.337 metara (najkraća u F1) i na njoj se nalazi 19 krivina. Vozi se 78 krugova, a VN Monaka je poznata i po tome što je trka na kojoj se najmanje kilometara pređe – 260,286 km. Jedna od najpoznatijih je svakako i šesta krivina Grand Hotel (Fermont Hotel), koja je zapravo i najsporija u Formuli 1. Vozači najveće opterećenje trpe u trećoj krivini Masene i ono iznosi oko 3.9 G. Ne postoji poseban deo staze u kome možete izgubiti ili steći veliku prednost jer je svaka krivina jednako važna, a zbog barijera jedna greška vozače može koštati kraja trke ili kvalifikacija. Ipak, brzina i dobro podešen bolid mogu se primetiti po načinu prolaska kroz drugu, treću i četvrtu krivinu, a posebno kroz 12. krivinu Tabak i 13. i 14. kod bazena.

Što se tiče podešavanja, ova staza od bolida zahteva što je moguće veći aerodinamički potisak, odnosno "daunfors".

Satnica za Veliku nagradu Monaka:

Prvi trening – četvrtak u 11:00

Drugi trening – četvrtak u 15:00

Treći trening – subota u 12:00

Kvalifikacije – subota u 15:00

Trka – nedelja u 15:10 

 

Koautor: Marko Despotović