Alfa Romeo Zauber drugi put zaredom u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 12.05.2018.


Alfa Romeo Zauber drugi put zaredom u bodovima

©SauberF1Team

Za tim Zaubera ovo je bio pozitivan vikend nakon osvojenih bodova treći put od otvaranja sezone. Za taj uspeh zadužen je bio Šarl Lekler sa pozicijom 10, čime je ponovio uspeh iz Bakua, gde je osvojio svoje prve bodove u F1.

Kao dodatak na rezultat trke, tim proslavlja jubilej prve pobede koju je ostvario Alfa Romeo u Formuli 1. To se dogodilo 13. maja davne 1950. godine, kada je Nino Farina u bolidu Alfa Romeo GP Tipo 158 "Alfeta" osvojio pobedu na trci u Silvestronu.

Oba vozača su pokazala dobar tempo, boreći se za pozicije oko sredine karavana. Lekler nije krio oduševljenje nakon drugog uzastopnog završetka u bodovima.

"Ovo je odličan osećaj, završiti ponovo u bodovima. Trka je bila veoma interesantna, vremenski uslovi su bili izazovni i promenljivi, što se naročito odražavalo na menadžent pneumatika. Napravili smo značajan pomak u odnosu na početak sezone i ceo tim je željan sličnih rezultata."

"Sada je najbitnije da ostanemo fokusirani, sledeća trka će biti moja domaća u Monaku i veoma sam uzbuđen zbog toga jer ću prvi put voziti Formula 1 trku na domaćem terenu", rekao je Lekler.

Erikson se takođe dobro držao, pogotovo tokom prvog stinta, sa primetnim napadačkim i odbrambenim manevrima na medium pneumaticima.

"Prvi deo trke mi je bio dobar, na medium pneumaticima, ali nismo imali sreće nakon izlaska sigurnosnog automobila na stazu, to je bilo frustrirajuće. U drugom stintu sam se mučio na mekoj komponenti nakon boksa u krugu 35. Malo sam razočaran zbog rezultata jer smo se borili i nismo bili daleko od osvajanja bodova."

"Generalno, trka je bila dobra, imao sam zanimljive borbe i super sam se branio. Činjenica da je Šarl osvojio bodove je odlična za tim i ja treba da pratim njegov primer u Monaku", izjavio je Erikson.

Tim Zaubera trenutno zauzima mesto broj 9 u šampionatu konstruktora sa 11 poena, Lekler je na mestu 13 dok je Erikson na mestu 16 u poretku vozača.