VN Španije: Najava


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.05.2018.


VN Španije: Najava

©

Osim Monce i ulične staze u Monaku, ne postoji staza koju vozači i inženjeri toliko dobro poznaju kao Katalunju. Napravljena 1991. pred Olimpijske igre u Barseloni koje su se održale naredne godine, staza u malom mestu Montmelo poseduje idealnu kombinaciju sporih, srednje brzih i brzih krivina. Zbog toga staza pruža priliku timovima da vide kako će se bolid ponašati u različitim vrstama krivina. To je bio glavni razlog što je i pre regulacije i ograničavanja predsezonskih testiranja bila popularna među timovima u poslednjih 20-ak godina, a u poslednje tri godine testiranja su se održavala samo na ovoj stazi nakon uklanjanja Hereza iz kalendara.

Na ovoj stazi bilo je nekoliko trka i duela koji će se uvek pamtiti. Već na prvoj trci 1991. Mensel i Sena imali su zanimljiv duel na startno-ciljnom pravcu. Mihael Šumaher je u Ferariju prvi put pobedio 1996. po neverovatnoj kiši kada je napravio nekoliko odličnih preticanja nad Bergerom, Alezijem i Vilnevom. Godine 2001. Hakinen je u poslednjem krugu dok je imao veliku prednost morao da odustane zbog kvara, nakon čega je Šumaher došao do pobede. Upravo je Mihael Šumaher sa 6 pobeda najuspešniji na ovoj stazi i generalno na VN Španije.

Staza je dugačka 4.655 metara i na njoj se nalazi ukupno 16 krivina, a vozači će na trci u nedelju preći 66 krugova. Rekord kruga na trci drži Kimi Raikonen iz 2008. i on iznosi 1:21.670, dok apsolutni rekord drži Luis Hamilton koji je 2017. u kvalifikacijama vozio 1:19.149, mada je i prošle i ove godine na testiranjima bilo bržih vremena na mekšim opcijama guma. Distanca od pol pozicije do prve krivine iznosi 730 metara, vozači koče ukupno 8 puta tokom kruga, a dva najjača kočenja dolaze nakon startno-ciljnog pravca u prvoj krivini i nakon drugog pravca u desetoj krivini. Prema Brembu, italijanskom proizvođaču kočionih sistema, staza spada u srednje zahtevne što se tiče kočenja. Na stazi se nalaze dve DRS zone – prva između krivina 9 i 10, a druga između poslednje i prve krivine na startno-ciljnom pravcu. Što se tiče podešavanja, ova staza od bolida zahteva što veći aerodinamički potisak, odnosno "daunfors".

Kada je reč o preticanju, trka u Barseloni je jedna od lošijih u kalendaru. Najbolje mesto za preticanje je prva krivina, ali je u brzoj poslednjoj krivini pred startno-ciljni pravac teško pratiti bolid koji je ispred zbog takozvanog prljavog vazduha. Tada se pravi zaostatak pre izlaska na pravac dug 1047 metara i to sve otežava sustizanje konkurenta čak i uz pomoć DRS-a. Slično je i na kočenju pre krivine 10 jer pre pravca bolidi prolaze kroz brzu krivinu broj 9.

Interesantno je to da će timove ove godine sačekati nova glatka asfaltna podloga na stazi, što menja određene stvari. Ekipe su već testirale novi asfalt na predsezonskim testiranjima, ali su tada temperature bile mnogo niže. Pireli je za ovu trku pripremio srednje tvrde, meke i super meke gume.

Prvi trening – petak u 11:00

Drugi trening – petak u 15:00

Treći trening – subota u 12:00

Kvalifikacije – subota u 15:00

Trka – nedelja u 15:10

Koautor: Marko Despotović