Red Bul i Honda nastavljaju razgovore


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.05.2018.


Red Bul i Honda nastavljaju razgovore

©ToroRossoF1

Red Bul i Honda su već obavili prvu rundu razgovora nedavno u Bakuu, kada su se sastali Helmut Marko, glavni savetnik u Red Bulu i Masaši Jamamoto, šef sportskog odeljenja u Hondi. Prvi sastanak dao je dovoljan razlog da se odmah zakaže i naredni, a određeni izvori kojima raspolaže  Motorsport kažu da obe strane teže jako ka tome da se ostvari saradnja.

Reno je još pre početka sezone ekipi iz Milton Kinsa dao rok da se do sredine maja odluče da li nastavljaju saradnju, koja je bila najuspešnija u periodu od 2010. do 2013. Ali izgleda da će Red Bul doneti odluku tek nakon VN Kanade u Montrealu, kada će i Reno i Honda predstaviti nova poboljšanja na svojim pogonskim jedinicama. U Red Bulu željno iščekuju šta će Reno i Honda prikazati na stazi „Žil Vilnev“, a Helmut Marko je izgleda već zadovoljan saradnjom između čuvenog japanskog proizvođača i sestrinske ekipe Toro Roso.

„Vrlo smo zadovoljni načinom na koji funkcioniše partnerstvo sa Toro Rosom. Pouzdanost se već znatno popravila. Što se tiče performansi, moraćemo da sačekamo naredno poboljšanje pogonske jedinice“, rekao je Helmut Marko.

Ako dođe do saradnje Red Bula i Honde, Japanci neće davati ogromnu količinu novca austrijskoj ekipi kao što je to bio slučaj sa Meklarenom, ali će svakako biti čvršći savez od klasične partnerske saradnje u vezi sa pogonskom jedinicom. Honda planira da jednog svog juniorskog vozača ubaci u Toro Roso, najverovatnije Nireia Fukuzumija koji se trenutno takmiči u Formuli 2 i japanskoj Super Formuli.

Koautor: Marko Despotović