Dvostruki bodovi za Meklaren u Bakuu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.04.2018.


Dvostruki bodovi za Meklaren u Bakuu

©McLarenF1

Fernando Alonso četvrtu trku zaredom je završio u bodovima. U prvom krugu imao je dvostruki gumi defekt, oštećenje poda, vešanja i drugih delova njegovog MCL33. Ipak, na kraju trke Alonso je i pored svih oštećenja uspeo da kroz cilj prođe sedmi.

"Još jedno sedmo mesto, ali danas mislim da je došlo uz mnogo upornosti i ponosa, jer mislim da niko ne bi uspeo da dođe do boksa pre svega. Većina bi parkirala bolid ako bi došla do boksa, ali mi nismo odustali, borili smo se za svaku desetinku, svaki krug. Srećan sam zbog bodova. Ovo je jedna od najboljih trka koju sam vozio nakon dugo vremena, možda i najbolja u karijeri. Čudom sam došao do cilja. Nisam imao gume u jednom delu trke, potom prednje krilo, pod..", dodao je Alonso.

Stofel Vandorn završio na poziciji 9 i tako uzeo dodatne bodove za tim.

"Kakvo ludo popodne. Ova trka je uobičajeno ovakva, i danas smo to opet videli. Sredinom trke mislim da sam bio poslednji i da imam minimalne šanse da bilo šta učinim. Onda je izašlo vozilo sigurnosti, napravio sam dobar izbor guma na servisu, dok se većina mučila sa zagrevanjem istih. Biti na začelju na restartu nije uvek loša stvar, osećao sam se samouvereno, uspeo da obiđem nekoliko rivala i opet ušao među osvajače bodova. Još uvek imamo problema sa brzinom na pravcu, što znači da imamo poteškoće pri napadu ili odbrani pozicije, tako da tu imamo još posla. Ipak, zadovoljan sam jer nosimo nekoliko bodova iz ove trke.", rekao je Vandorn.