Mercedesovi problemi sa gumama godinama maskirani snagom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.04.2018.


Mercedesovi problemi sa gumama godinama maskirani snagom

©MercedesAMGF1

Osim u Australiji gde je Hamilton dominirao u kvalifikacijama, dok je trku izgubio zbog virtuelnog vozila bezbednosti i pogrešne procene ekipe, Mercedes nije prikazao ono što se očekuje od ekipe koja je osvojila četiri uzastopne vozačke i konstruktorske titule. Mada je trkački tempo na srednje tvrdim gumama u Bahreinu i Kini bio sasvim dobar, nemačka ekipa se muči sa mekšim opcijama guma, slično kao na početku prošle sezone. Ovo je najočiglednije bilo u trećem delu kvalifikacija u Kini kada su Ferarijevi vozači bili za preko pola sekunde brži od Mercedesa po hladnijem vremenu. Takozvani „operativni prozor“ kada gume najbolje funkcionišu je uži nego kod Ferarija i Mercedes je takođe dosta osetljiviji od italijanske ekipe kada je reč o temperaturnim promenama, bilo da je reč o previše toplom ili hladnom vremenu.

Pet Simonds, bivši tehnički direktor Vilijamsa i čovek koji je radio i u šampionskom Benetonu i Renou a sada pomaže Rosu Bronu u Formuli 1, kaže da Mercedesovi problemi sa gumama traju godinama i datiraju još iz V8 ere pre hibridnih turbo motora.

„Ako pogledate skoriju istoriju Mercedesa, jedna stvar gde nisu uspeli da ostvare vrhunski rezultat jeste upravljanje gumama. Videli smo dosta toga u eri pre hibrida kada nisu imali prednost u motoru koju uživaju sada. Tada, ako nisu imali gume onako kako treba, nisu imali dobre trke. Mislim da su stvari bile maskirane u periodu od 2014. do 2016. jer su jednostavno imali tu veliku prednost u snazi“, kaže Simonds.

Takođe, iskusni Simonds tvrdi da je nemoguće da su tolike promene od vikenda do vikenda izazvane problemima sa bolidom i aerodinamikom.

„Onda, prošle godine smo počeli da čujemo kako se bolid naziva „divom“. O čemu se radi? Moje mišljenje je da razliku koju dobijate u performansama od vikenda do vikenda ne možete baš objasniti aerodinamikom ili dinamikom automobila i slično. Sa aero-paketom kada napravite dobro podešavanje možete se nadati dobijanju jedne desetinke ili tako nešto od petka do kvalifikacija u subotu. Ali kada imate veliku promenu i odjednom niste kompetitivni, to mora biti do guma. A kada je do guma, to znači da ih ne koristite dobro i ne postižete dobre temperature“.

Simonds smatra da je i strategija još jedna slabost Mercedesa.

„Kada je reč o strategiji, imali su i tu probleme takođe. U skorije vreme kod Mercedesa smo videli... Neću da kažem pogrešne, ali neke ne baš perfektne strateške odluke. Mislim da je to zato što su možda i do sada imali ne baš dobre odluke, ali sa takvom prednošću u performansama to zapravo nije moglo da se vidi“, rekao je Pet Simonds.

Koautor: Marko Despotović