Zauber C31 predstavljen na Herezu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.02.2012.


Zauber C31 predstavljen na Herezu

©

Zauber F1 Tim počinje svoju dvadestu sezonu u Formuli 1 sa prošlogodišnjim vozačkim sastavom Kobajaši-Perez, dok će rezrva biti Esteban Gutijerez.

"Revolucije evolucije" ili kontinuirani nastavak prošlogodišnjeg bolida, najkraći je opis novog Zaubera. Prednji kraj ima karakteristični stepenasti nos, prilagođen novim prvilima, a glavne promene odrađene su na zadnjem delu bolida i izduvu. Rashladni sistem oslanja se na prošlogodišnji iz bolida C30, tako da je zadnji kraj bolida prilično kompaktan. Bitna promena je takođe i sistem vešanja- "pull-rod". Kao i prethodne dve godine za motor je zadužen Ferari koji je takođe prešao na ovaj sistem vešanja zadnjeg dela bolida.

Glavni inženjer Mat Moris, izjavio je da će na zimskim testovima tim raditi na pouzdanosti i razvoju novih delova, tako da se u Australiji može pojaviti prilično izmenjena varijanta C31 u nekim njegovim segmentima.

Kolor šema neznatno je izmenjena u odnosu na prošlogodišnju pa na nosu i držačima zadnjeg krila sada preovladava crna boja.