Ferari - dok jednom ne smrkne, drugom ne svane


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.04.2018.


Ferari - dok jednom ne smrkne, drugom ne svane

©FerrariF1

Nakon veoma blistavih kvalifikacija, gde su piloti Ferarija zaključali prvi startni red, sa konzistentnim i jakim tempom, svi su očekivali dva najviša mesta i na podijumu. Međutim, kako to nekad biva, sve se okrenulo naopačke, uz veliku nevericu tima i pilota iz Maranela.

Start trke, Fetel kreće sa prvog mesta i leve strane koja je znatno prljavija i puna ostataka. Nemac, svestan toga, nakon gašenja crvenih lampi eksplozivno kreće u desno u pokušaju da zaustavi timskog kolegu od osvajanja vodećeg mesta. Fetel je u tome uspeo, ali se Kimi slabije snašao i nakon prve krivine obišli su ga Botas i Ferstapen.

Fetel je držao odličan tempo i pravio je značajnu razliku u odnosu na drugoplasiranog Botasa, dok je Kimi uspešno odolevao Hamiltonovom naletu. Za Nemca, sve se to promenilo nakon niza neočekivanih događaja.

Nizbrdo je krenulo tokom kruga broj 19. Botas je sa drugog mesta i zaostatkom od nekoliko sekundi za Fetelom otišao u boks po komplet svežih tvrđih (intermediate) pneumatika, dok je Fetel otišao na kraju sledećeg kruga, što je bilo sasvim dovoljno da Mercedesov pokušaj undercut-a bude uspešan. Od tada, Fetel kreće u poteru za Botasom. 

Kimi je za to vreme bio na vodećoj poziciji, jer je za razliku od ostatka karavana ostao na startnim gumama. Pretpostavka mnogo ljudi je kako je trebalo da pomogne Fetelu time što će usporiti Botasa i otežati mu osvajanje vodeće pozicije. Ovo nije proteklo po planu, jer je dvojac u jednoj krivini uspeo da obiđe Kimija, što je definitivno bio znak da Finac ide po novi set pneumatika.

Preokret se dogodio sredinom trke, kada je došlo do kontakta vozača Toro Rosa u ukosnici, sa dosta krhotina u ovoj opasnoj krivini, što je dovelo do izlaska sigurnosnog vozila na stazu. Botas i Fetel nisu uspeli na vreme da odreaguju i uđu u boks, te su bili laka meta pilotima Red Bula koji su u toj nameri uspeli.

Poslednji peh i definitivni pad na najlošiju poziciju ove godine, desio se nakon što je Ferstapen precenio svoje sposobnosti i pneumatike, i u ukosnici udario u Fetela, iako je imao dovoljno prostora sa unutrašnje strane. Ovaj udarac je doveo do disbalansa Sebastianovog bolida, čime je postao laka meta za Kimija, Hamiltona, Hulkenberga i Alonsa.

"Tokom trke izgubio sam vođstvo kroz pit stop i to nije bilo idealno. Bili smo sigurni da ću se vratiti ispred Botasa, ali smo pogrešili. Zatim je i tajming sigurnosnog vozila bio užasan za Botasa i mene, jer nismo stigli da reagujemo."

Fetel je od tog trenutka bio svestan da su lak plen za Red Bulove i pokušao je da obilaženje bude što bezopasnije. Međutim...


Copyright: Formula1.com

"Maksu sam ostavio dovoljno mesta kao i za Rikarda, u slučaju da mu blokiraju točkovi. Međutim, to je bilo više nego što je on očekivao i zato smo se sudarili. Imao sam sreće što sam završio trku. Nakon takvog sudara, mogli smo i da zaustavimo bolid. Sreća pa je auto nastavio da radi, iako je balans potpuno nestao."

"Mislim da je svestan da je ovo njegova greška i da kontakt nije bio neophodan. Naročito cenim što je nakon trke odmah došao do mene kako bismo razgovarali i rešili stvari, lice u lice. Ipak, ovo je daleko od rezultata kome smo se nadali", izjavio je Fetel.


Copyright: FerrariF1

U svoj toj zbrci, iako je strategija podređena Fetelu, Kimi se odlično snašao i na kraju došao do podijuma. Nakon svog boksa vratio se iza Hamiltona, ali je odlično iskoristio kontak timskog kolege i Ferstapena, gde je uspeo da obiđe Britanca i zauzme poslednje mesto na podijumu uz gubitak samo jednog mesta u odnosu na kvalifikacije.

"Trka je bila naporna i ni malo nisam uživao. Imao sam odličan start ali sam morao da kočim i to me je koštalo nekoliko mesta. Nakon boksa, auto je bio poprilično brz i osećaj je bio odličan. Tada smo bili iza i video sam ostale na kraju pravca."

Kimi je takođe istakao i značaj sigurnosnog automobila, naročito jer su tada imali sveže gume na bolidu.

"Rekao bih da nas je to vratilo u trku, imao sam dobru brzinu sa tvrdim gumama naspram ostalih koji su ih imali. Sigurno sam bio brži od Botasa, ali kada priđete bolidu ispred, gubite prianjanje i downforce, naročito na ovakvim stazama. Jednostavno nisam imao dovoljno potiska za preticanje. Danas smo treći, ali kada startujete iz prvog reda, očigledno je da nije idealno", izjavio je hladni Finac.


Copyright: FerrariF1

Nakon VN Kine, sa osvojenim osmim mestom i samo 4 boda, Fetelovo vođstvo na  tabeli vozača se istopilo i sa 54 boda, ima 9 više od drugoplasiranog Hamiltona. Kimijeva treća pozicija mu je obezbedila peto mesto u šampionatu. Ferari je drugi na listi konstruktora, sa samo jednim bodom manje od Mercedesa.