Bez bodova za Alfa Romeo


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.04.2018.


Bez bodova za Alfa Romeo

©SauberF1Team

Na uzbudljivoj trci u Kini, Alfa Romeo Zauber tim video je dva različita ponašanja. Primarna strategija kod oba vozača bila je sa jednim zaustavljanjem, startujući na mekoj komponenti, dok je za drugi stint bila namenjena tvrđa komponenta. 

Za razliku od svog timskog kolege, Markus Erikson je pokazao bolji tempo tokom drugog stinta, nakon što se je u krugu 29 stavio svoj komplet tvrđih guma. Kao i kolege iz tima, istakao je dve različite faze trke.

"Imao sam dobar star, ali sam izgubio nekoliko pozicija nakon manjeg silaska sa staze. Prva faza na mekim gumama je bila lošija, bilo je teže voziti jer balans nije bio zadovoljavajuć. Nakon promene na tvrđe gume, uhvatio sam priključak sa sredinom karavana i mogao sam da pratim njihov tempo. Nakon uvida u podatke, možemo početi sa pripremama za Baku i trku u Azerbejdžanu", izjavio je švedski vozač.

Mladi vozač iz Monaka, Lekler, pokazao je dobar i konzistentan tempo u prvom stintu na mekšim gumama i nadoknadio nekoliko mesta. Međutim, nakon okretanja na novim gumama, oštetio je pod na svom automobilu i trka ja za njega otišla nizvodno.

"Današnji dan nije bio idealan. Startovao sam na mekšim gumama i bio zadovoljan sa tempom. Čak sam uspeo da napredujem do sredine karavana. Međutim, nakon što sam stavio tvrđi komplet guma, okrenuo sam se na šljunku i tom prilikom oštetio pod, što je rezultovalo u problemima sa balansom bolida. Tada sam izgubio i nekoliko pozicija koje sam posle starta osvojio. Sada idemo dalje i nakon analize ćemo dati sve od sebe za bolji rezultat u Azerbejdžanu", izjavio je Lekler.