Alonso osvojio bodove u Šangaju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.04.2018.


Alonso osvojio bodove u Šangaju

©McLarenF1/DarrenHeath

Alonso je možada mogao i bolje da je vozilo sigurnosti izašao nekoliko krugova kasnije jer je bio na strategiji od jednog zaustavljanja u boksu. Međutim, incident ga je namorao na promenu strategije pa je na sevis otišao nešto ranije, što je kompromitovalo krajnji rezultat. Ipak, pehovi rivala, prvenstveno Fetela nadoknadili su izgubljeno.

"Izlazak vozila sigurnosti nije pomogao. Bili smo na strategiji od jednog zautavljanja u boksu sa dugim prvim stintom i mislim da bi nam se isplatilo na kraju. incident je ipak dao svima priliku da montiraju novi set pneumatika i to nam je dosta ugrozilo strategiju. Istovremeno, mislim da smo vodili veliku borbu i bili u prilici da prestižemo. Dobar osećaj i dobar rezultat za tim.", rekao je Alonso.

U završnici trke Alonso je prestigao Fetela za poziciju 7. Borba je bila neravnopravna jer je Fetelov Ferari imao oštećenje poda.

"Iznenadio sam se kada sam video Ferari ispred sebe koji nije bio naročito brz. Primetio sam da ide široko u krivinama i pitao tim da li ima probleme. U krivinama je išao suviše široko i čim sam video otvoren prolaz krenuo sam u napad. U jednom trenutku našao se van staze, čini mi se da je ranije trebao da odstupi. Borba je bila dobra ali je očigledno imao oštećen bolid.", dodao je on.

Stofel Vandorn ovo puta nije imao uspeha pa je Meklaren tako ostao bez trostrukog duplog završetka na početku sezone.