Botasu opet umakla pobeda


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.04.2018.


Botasu opet umakla pobeda

©MercedesAMGF1

Valteri Botas odlazi razočaran iz Kine jer je izlazak automobila sigurnosti na stazu nakon kontakta Gaslija i Hartlija izmenio odnos snaga. Vozači Red Bula uz smanjenu razliku imali su i nove pneumatike u završnici trke. Finac je završio na poziciji 2, identično završetku trke u Bahreinu.

"Trka je dobroi išla za nas, imali smo dobre izglede sve do izlaska vozila sigurnosti. Onda smo imali problem sa Rikardom koji je imao bolji tempo, a zatim je tu bio i Raikonen sve do samog kraja trke ali sam uspeo da se odbranim. Razočaran sam. Dali smo sve od sebe, imam osećaj da smo zaslužili pobedu ali to se nije desilo danas.", rekao je Valteri Botas.

Finac je ubeđen da bi izdržao pritisak Fetela koji se nalazio iza njega do izlaska vozila sigurnosti.

"Imao sam osećaj da imam sve pod kontrolom, nisam imao značajniji pad tempa u završnici, tako da mislim da smo mogli odneti pobedu. Ipak, ovo je trkanje i ovakve stvari se događaju.", dodao je on.

Luis Hamilton takođe je imao šansu za podijum, ali je nakon duela sa Ferstapenom, a potom i izlaska van staze nakon kontakta Ferstapena i Fetela izgubio poziciju od Raikonena, potom i od Ferstapena. Ipak, kazna za Ferstapena sa pete pozicije ga je nakon završetka vratila na poziciju 4.

Teška trka, naroćito drugi deo. Pokušavao sam da zadržim rivale iz Red Bula ali gume nisu izdržale, tako da nisam imao velike šanse. Subota i nedelja bile su katastrofalne iz moje perspektive. Nisam imao tempo još od petka, borio sam se sa bolidom. Imali smo nešto slabije performanse ali neću da saginjem glavu jer je velika borba ispred nas. Moram se vratiti na normalan nivo mojih performansi pre nego što izgubim još vrednih bodova. Moglo je biti i gore. Maks Ferstapen mi je učinio uslugu u bodovnom smislu ali je ovo vikend za zaborav, to je sigurno. Sada moramo da sve analiziramo i otkrijemo zašto smo se mučili, kako bi počeli da se vraćamo na čelo grida.", izjavio je Hamilton."