Botas i Hamilton na podijumu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.04.2018.


Botas i Hamilton na podijumu

©MercedesAMGF1

Vozači Mercedesa završili su trku na podijumu i tako ublažili slavlje Fetela i Ferarija koji su odneli pobedu ali imali i odustajanje drugog vozača (Raikonena) i povredu mehaničara. Botas je bio u igri za pobedu sve do kraja trke ali nije uspeo da preuzme pozicije od Fetela koji je ipak uspeo da se odbrani u finišu.

"Bio sam blizu na samom kraju trke, šteta što nisam odneo pobedu. Kada završiš sa tako malom razlikom, nakon trke počinješ da razmišljaš o svakom krugu i svakoj krivini, pokušavajući da otkriješ da li si mogao nešto bolje da uradiš. Ipak, imam osećaj da sam odvozio dobru trku, da nisam pravio greške i da sam dao sve od sebe. Nisam isprobao srednje tvrde gume pre trke, ali sve je išlo dobro i uspeo sam da odvozim prilično dug stint. Samo u poslednja tri kruga sam se borio sa gumama, približio sam se Sebastijanu i sve je bilo teže. Današnji tempo bio je bolji od očekivanog, tako da smo mogli da pritisnemo Ferari. Bilo je prilično blisko i mislim da ćemo imati interesantnui sezonu. Imamo još posla, naročito u uslovima sličnim Bahreinskim. Mislim da smo izvukli neke pozitivne stvari, ali glavna stvar za nas je da izvučemo pouke iz ovog vikenda.", rekeo je Botas.

Luis Hamilton je stigao do podijuma nakon kazne zbog promene menjača i starta sa pozicije 9. Po njegovim rečima ograničio je moguću štetu u bodovnom smislu.

"Trka nije bila laka, a sada kada sam se "ohladio", osećam se prilično srećno. Danas se sve svodilo na ograničenje štete i mislim da je završetak na podijumu odličan rezultat za tim i mene. Voleli bi da nismo imali probleme sa menjačem, ali sam prilično srećan sa tempom u trci. Imao sam prilično dobar start, ali nisam to kapitalizovao. Prestigao sam nekoliko rivala sa spoljne strane, a potom sam pokušao sa unutrašnje. Međutim, bolid ispred je otišao na desnu stranu i ja sam morao opet da se izvlačim napolje, a onda su me rivali prošli sa leve strane, tako da sam u prvom krugu pao nazad. Znao sam da moram da obiđem tu grupu što pre, ali dok sam se probio napred lideri su imali već 15 sekundi prednosti tako da je trka izgubljena već u početnim krugovima. Ferari je pokazao u prve dve trke dobar tempo, blizu smo i definitivno moramo da odradimo bolji posao. Šangaj je uvek bio povoljan teren za mene, tako da se nadam da ćemo tamo imati više uspeha.", rekao je Hamilton.