Van der Garde rezerva u Kejtremu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.02.2012.


Van der Garde rezerva u Kejtremu

©

Gido van der Garde povezivan je sa ekipom Virdžin za sezonu 2011, a ove godine pregovarao je sa HRT-om za mesto drugog vozača. Hispanija se ipak odlučila za Kartikejana, a Van der Garde je svoje mesto našao u Kejtremu.

Mesto u Kejtremu pružiće 26-ogodišnjem Holanđaninu priliku da se oproba na zimskim testovima kao i naslobodnim treninzima petkom tokom sezone.

"Veoma sam srećan što sam postao deo Kejtrem porodice i uzbuđen oko sledećih koraka u mojoj Formula 1 karijeri. Tim je relativno nov i nadam se da ćemo zajedno rasti i ostvariti uspeh. Unapred se radujem učenju i novim saznanjima sa timom. Biti Holanđanin u Formuli 1 je odlično za sport u Holandiji jer je intersovanje opadalo još od vremena Josa Ferštapena. Nadam se da ću proizvesti uzbuđenje i interesovanje u svojoj zemlji i opet im približiti Formulu 1", rekao je između ostalog Van der Garde.

Obzirom na Trulijeve godine, Van der Garde bi uz pomoć sponzora i dobrih performansi na treninzima od sezone 2013 mogao biti kolega u timu sa Heikijem Kovalainenom.