Skroman početak sezone za Zauber


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.03.2018.


Skroman početak sezone za Zauber

©SauberF1

Ekipa Zauber imala je skroman učinak na VN Australije. Erikson je usled problema sa hidraulikom ubrzo odustao dok je Lekler završio na poziciji 13, ostavivši iza sebe samo Strola iz Vilijamsa i Hartlija iz Toro Rosa.

"Razočaravajuća trka za mene, posle dobro obavljenog posla u prethodnom delu vikenda. Imao sam solidan start, bolid je bio prilično dobar-stekao sam utisak da mogu da se borim za pozicije. Nažalost u šestom krugu problem sa hidraulikom me je primorao da odustanem. Tim će analizirati podatke. Bili smo konkurentni u borbi sa rivalima, to je pozitivno i sve što sada mogu je da se okrenem ka Bahreinu.", rekao je Erikson.

Lekler je stigao do cilja na poziciji 13.

"Zadovoljan sam rezultatom trke. Strat trke nije bio idealan, morao sam da sustižem rivale i polako radim na proboju napred. Izvukli smo naš maksimalan potencijal i konstantno imali dobar tempo. Bio sam u mogućnosti da prestignem neke od rivala, bilo je zabavno. Generalno, bio je ovo pozitivan vikend za mene. Napravili smo dobar napredak od petka i imali dobar početni potencijal. Naučio sam dosta, osećam samopouzdanje pred sledeću trku.", rekao je Lekler.