Hamilton: Ne znam šta se dogodilo


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.03.2018.


Hamilton: Ne znam šta se dogodilo

©MercedesAMGF1

Prošlogodišnji šampion bio je na putu da osvoji Veliku nagradu Australije, uz dovoljno prednosti nad Raikonenom koji ga je pratio u većem delu prvog dela trke. Ipak, sve se promenilo po odlasku u boks Raikonena i Hamiltona, odnosno Fetelovim ostaanjem na stazi i odlaskom na servis kada su vozači Hasa bili u problemima.

"Još uvek ne znam šta se dogodilo. Uradio sam sve što sam trebao da odradim. Izašlo je vozilo sigurnosti, vozio sam startno ciljnim pravcem, odjednom, u poslednjim trenucima, javljeno mi je da Ferari izlazi iz boksa."

"Nisam znao da je Ferari na servisu. Osećao sam nevericu od tog trenutka do kraja trke. Bio sam željan da se vratim u vođstvo bez obzira da li je greška moja ili ne."

Vozač Mercedesa uspeo je da sustigne Fetela ali ne i da ga prestigne. Kada je sustigao Fetela napravio je malu grešku i pao na 2.6 sekundi zaostatka. Potom je odlučio da uspori uzimajući u obzir da su ograničenja po pitanju delova pogonske jedince ove sezone restriktivnija, a vozači imaju samo tri motora na rapolaganju za godinu dana.

"Rizikovao sam ali mogao sam da izgubim sve bodove. Kasnije, ipak sam napravio razuman izbor. Očekuje nas duga sezona i ne rešava se sve u jednoj trci. Na to pokušavam da se fokusiram.", rekao je Hamilton.

Toto Volf je krivicu za olako prepuštanje pozicije podveo pod softverski problem.

"Mislim da smo imali softverski problem sa podacima pod režimom virtelnog vozila bezbednosti, situaciju koju još nismo imali sa neobičnom postavkom bolida na stazi, jedni su vozili većom, a drugi manjom brzinom. Podaci o rastojanju koje smo imali pogrešno su proračunati od strane sistema.", rekao je Volf.

Drugi vozač Mercedesa, Valteri Botas, završio je na poziciji 8 nakon starta sa pozicije 15.