Nova Fors Indija VJM05


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.02.2012.


Nova Fors Indija VJM05

©

Ovo je najranija prezentacija još od formiranja tima 2008. godine kada je Vidžej Malija formirao tim kupovinom ekipe Spajker.U prethodnim sezonama tim nikada nije imao novu mašinu spremnu za prvi test.

Bolid VJM05 pokreće motor i KERS Mercedesa, za menjač je zadužen Meklaren, a dizjan nosa je sličan kao na bolidu Kejtrem za sledeću sezonu. Bokovi bolida se znatno revidiraniu susret novim pravilima za narednu sezonu. Odustalo se i od prepoznatljivog poklopca motora sa oštrim ivicama.

U timu imaju velike ambicije i nadaju se da će se boriti u prvih pet timova u predstojećoj sezoni posle prošlogodišnjegzavršetka na šestoj poziciji u plasmanu konstruktora.

Fors je zamenio "problematičnog" Adrijana Zutila sa dosadašnjim test vozačem Nikom Hilkenbergom, a Pol di Resta će i ovegodine biti u kokpitu drugog auta. Žul Bjanki je u u lozi test vozača.

Mislim da je svaki pojedinac u timu uložio mnogo truda u ovaj auto. Nadamo se da ćemo zadržati tempo sa kraja prošle sezone i sa novimautom za koji mislim da je odličan. Nadam se da će na stazi pokazati dobre performanse", rekao je Pol di Resta.