Fors Indija predstavila VJM11


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.02.2018.


Fors Indija predstavila VJM11

©ForceIndiaF1

Skinut je prekrivač i sa Fors Indije, pa je time kompletirana faza prezentovanja bolida.

VJM11 već ima nadimak "Pink panter". Kompanija BWT od prošle godine sponzoriše tim, a njenim dolaskom promenjene su i boje nakon nekoliko trka. Ove godine prisustvo austrijske kompanije koja pruža tehnologije za tretiranje, odnosno foltriranje vode i te kako je primetno. Tesna saradnja na kolor šemi sa timom, proizvela je kao rezultat upadljivo roze bolid sa belom i crnom kao dodatnim bojama i upadljivo plave natpise BWT. Pored ove kompanije, odnosno prolšlogodišnjih sponzora (Nec, Telmeks, Telcel, Klaro, Kingsfišer, Hajp..) na bolidu se pojavio i petrolejski brend Pemeks, kao i novi partner, dostavljač lubrikanata Ravenol.

Boldid će kao i u prethodnih godina pokretati Mercedesov agregat, a vozačku postavu čine kao i prošle sezone Serhio Perez i Esteban Okon, dok je u ulozizi rezerviste Nikita Mazepin.

Glasine o preuzimanju tima od strane kompanije za proizvodnju energetskih pića "Rič Enerdži", za sumo od oko 280 miliona dolara, za sada su ostale samo glasine. Danas je trebalo da dođe i do objave o preuzimanju tima, ali se to na prezentaciji nije desilo.