Meklaren predstavio MCL33


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.02.2018.


Meklaren predstavio MCL33

©McLarenF1

Papaja narandžasta boja, po sugestijama fanova prvo je što upada u oči. Promena kolor šeme sa tradicionalnom narandžastom kao osnovnom i plavom kao sporednom, pored želje fanova, dobrim je delom raskid sa prošlošću i trogodišnjom saradnjom sa Hondom u kojoj nije bilo uspeha.

Osnovna promena na ovogodošnjim Meklarenu pored boje je pogonska jedinica. MCL33 pokreće Reno Sport R.E.18, koji će pokretati i fabrički bolid, a takođe i Red Bul RB14. Novi bolid ima hibridni turbo agregat zapremine 1,6 litara sa 6 cilindara u V rasporedu i sa limitom od 15 000 obrtaja. Motorno gorivo i ulje za ovu godinu dostavljaju Britiš Petrol i Kastrol, dok će od sezone 2019. Petrobras preuzeti tu ulogu, nakon nedavno potpisanog ugovora. Pirelli kao i za ostale ekipe isporučuje modele Ćinturato za kišne i P-Zero za suve uslove. Vodeći ljudi u ekipi najavljuju dodatni aero-paket posle testa u Barseloni.

Vozačku postavu čine Fernando Alonso i Stofel Vandorn, dok je talentovani tinejdžer Lando Noris dobio ulogu rezerviste.

Meklaren je u proteklih nekoliko godina izgubio nekoliko tradicionalnih sponzora (Bos, Mobil, a od ove i sa bolida je "nestao" i Džoni Voker). Međutim, negativan trend je zaustavljen i za pojedine je nađena adekvatna zamena. Pertobras i Del su najzvučnija pojačnja sponzorskog pula, a tim bi do početka sezone trebao da objavi ime još jedne ili dve kompanije koje će ih podržati. Naslovnog sponzora još uvek nema, od njega se nije odustalo ali tim svakako neće za "sitan" novac da proda najveće površine na bolidu, te su bokovi "upadljivo narandžasti" bez natpisa.

Očekivanja su velika, a šta tim sa novim agregatom može, videćemo već u ponedeljak, kada počinje prvi zvanični preedsezonski test.

Tim je odradio prvi test na stazi, odnosno filmski dan. U 100 kilometara tim je mogao isprobati funkcionisanje i osnovnih sklopova.