Zauber predstavio C37


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.02.2018.


Zauber predstavio C37

©SauberF1

Kao deo bližeg partnerstva sa Ferarijem, šef tima Fred Vaser, zaključio je ugovor o naslovnom sponzorstvu sa italijanskom fabrikom, tako da će se marka vozila Alfa Romeo pojaviti u imenu tima, pa  ime tima sada glasi Alfa Romeo Zauber.

Nova mašina nemačkog dizajnera Jerga Zandera, model C37 Alfa Romeo Zauber F1 tima je pred nama. Sa znatno drugačijom filozofijom na planu aerodinamike novi izazivač tima iz Švajcarske se pokreće uz pomoć turbo agregata najnovije specifikacije marke Ferari, što prošle godine nije bio slučaj, odnosno jedna od glavnih boljki ekipe koja je imala motor iz prethodne godine, koji nije dobijao nove specifikacije tokom sezone. Model motora je "Tipo 063" sa 1,6 litara zapremine i 6 cilindara u V rasporedu sa limitom na 15000 obrtaja. Takođe, značajna izmena na bolidu je i prednje vešanje sa rešenjem koje su primenile neke od ekipa prošle godine.

Vozačku postavu tima čine Markus Erikson i Šarl Lekler.

Sponzorski pul je Alfa Romeo znatno pojačan, a pored naslovnog sponzora tu su i Rišar Majl, Klaro, Kapa i Karera, za predstojeću sezonu.