Meklaren stratovao Renoov agregat


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.02.2018.


Meklaren stratovao Renoov agregat

©McLarenF1

U Meklarenu MCL33 po prvi put je startovan  Renoov agregat, pa je tako započeta nova era u istoriji tima.

Tri veoma neuspešne godine saradnje sa Hondom su iza Meklarena. San o dostizanju uspeha koje su imali u partnerstvu u prošlosti nakon tri godine neuspeha jednostavno je prekinut. Meklaren se sada okreće Renou u kao tim kupac, jer pored Meklarena, Reno dostavlja agregate Red Bulu i fabričkom timu.

"Velika razlika koju sam primetio u komunikaciji sa momcima iz Renoa je to što oni imaju dosta više iskustva. Stabilo su na zemlji i u poslu su mnogo duže od ljudi iz Honde, to je činjenica i to nam je omogućilo da brzo agradimo agregat.", rekao je Met Moris, glavni inženjer Meklarena.

"Njihovo iskustvo je presudno, a isto je potvrđeno i u njihovoj fabrici u Viriju. Sve je na veoma zrelijem nivou u odnosu na Hondu. Možda nema toliko modernih dino stolova ali definitivno imaju više iskustva.", dodao je on.

Veliki tim kao što je Meklaren nema više prostora za ponavljanje neuspeha kao u prethodne tri godine. Iako se na filmu ne vidi agregat, pa čak ni jedan deo bolida, čuje se zvuk i vidi dosta uzbuđenja na licima i u pokretima zaposlenih. Pozitivna tenzija i dosta očekivanja od nove saradnje, reklo bi se.