Ferstapen: RB bi dominirao sa Mercedesom

Ferstapen smatra da bi Red Bulovi bolidi bili dominantni kada bi imali Mercedesove motore jer je to jedino u čemu zaostaju za Mercedesom i Ferarijem

Red Bul je sa Renoovim motorima osvojio četiri šampionske titule za redom, od 2010. do 2013. Međutim, posle toga se ovaj tim više nije našao u ozbiljnoj trci za titulu.

Maks Ferstapen smatra da Red Bul sada ima šasiju koja pruža jako dobre performanse i da je motor jedino što je potrebno da bi ovaj tim ponovo bio dominantan.

Vozač Red Bula kaže da je, iako je Reno napravio izvestan napredak, tokom protekle sezone ipak imao manje snage od ostalih, sa izuzetkom Honde. Po njemu, MGU-H je bila posebno problematična.

„Jednostavno nije bila tliko stabilna u poređenju da Mercedesm i Ferarijem. Ali to svakako ima veze i sa nekim drugim faktorima, inače bi problem, naravno, odavno bio rešen.“

Očekivalo se da se Red Bul u 2017-oj vratiti u borbu za titulu jer su promene pravila davale prostora za izvlačenje više performansi iz aerodinamike, međutim Ferari je bio bolji, dok je austrijski tim ostao treći najbolji na gridu.

„Možda smo bili previše optimistični. Ali vidi se da tim može da preokrene stvari u svoju korist veoma brzo. Naravno, vaša borba za tu sezonu je tada već gotova, ali to vam daje samopouzdanje za budućnost jer vidite da stvari mogu krenuti u pravom smeru.“, zaključuje Ferstapen koji je proteklu sezonu završio sa tri pobede.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0