Reno namerava da pobedi vodeće ekipe sa manje resursa

Prema rečima Sirila Abitboula, Reno će pokušati da pobedi vodeće Formula 1 timove sa njihovih "85% kapaciteta i resursa"

Francuski tim želi da se uključi u borbu sa trenutno vodećim F1 timovima (Mercedes, Ferari, Red Bul), iako nije završio restruktuiranje operacija i povećanje ljudstva na planiranih oko 750 zaposlenih.

Rast ekipe nastaviće se i tokom 2018-e, pod vođstvom novog izvršnog direktora, Marka Budkovskog, koji će pokušati da uspostavi novu strukturu tima, uz manje resursa u odnosu na vodeće, ali sa istim ciljem koji imaju vodeći - borba za titulu.

"U suštini, izazov koji je pred svima, uključujići i mene je da budemo u mogućnosti da se takmičimo sa vodećim timovima sa 85% njihovih kapaciteta i resursa. To se odnosi na budžet i brojnost ljudstva. Neću da se poredimo sa onim što ima Mercedes ili sa Red Bulom samo poređenja radi. Pokušaćemo da odradimo ono što rade oni na efikasniji način, što je uvek bila suština onoga što Reno radi u Formuli 1.", rekao je Abitboul.

Abitboul je dodao da, nesigurnost koja okružuje budućnost Formule 1 pod vođstvom novog vlasnika Liberti Medija, naročito u oblasti pravila o agregatima, kao i potencijalnlo limitiranje budžeta, dodaje pritisak na nivo rasta tima, koji kasnije može dovesti do ponovnog smanjenja broja zaposlenih.

"Nastavićemo da rastemo kao tim, ali ćemo ipak usporiti tempo rasta, koji je iskreno govoreći bio prilično impresivan, ali i izazovan za sve koji njime upravljaju."

"Mislim da trebamo da usporimo i primarno napravimo stabilnu osnovu, budemo sigurni šta funkcioniše, a šta ne, spoznamo naše snage i slabosti i deo kapaciteta koristimo za prilagođavanje i povećavanje aktivnosti u oblastima u kojima ćemo biti malo slabiji."

"Ne želim da dođemo do tačke, od koje verujem da ćemo morati da idemo opet na dole u narednih nekoliko godina, tako da pokušavam da napravim razumnu procenu, šta je održivo za Formula 1 tim u srednjoročnoj budućnosti, bez ugrožavanja naših kapaciteta da se borimo za šampionat 2020-2021."

"Mislmo da je broj od 700 do 750 ljudi u Enstonu dovoljan za naše operacije.", dodao je on.

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0