Većina ekipa otkrila datum lansiranja bolida

Svi timovi, sem Red Bula, Hasa i Fors Indije, potvrdili su do sada datume predsvavljanja bolida za 2018.

Posle Ferarija, Mercedesa i Meklarena, koji su prvi objavili datume predstavljnja svojih bolida za F1 sezonu 2018 (prva dva će svoje bolide otkriti 22. februara, dok će Meklaren do učiniti dan kasnije), i većina ostalih timova je obznanila svoje planove po tom pitanju.

Vilijams, koji bi mogao propustiti prvo predsezonsko testiranje, će svoj FW41 sa kojim će se takmičiti u predstojećoj sezoni prikazati 15. februara u Londonu. Pedi Lou, kao novi tehnički direktor tima, kaže da su napravljene suštinske izmene u ključnim oblastima. Ovim bolidima će upravljati najmlađi vozački duo na gridu – dvadesetdvogodišnji Sergej Sirotkin i devetnaestogodišnji Lens Strol.

Ako Vilijmams ima najmlađu vozačku postavu na gridu, Toro Roso ima najneiskusniju. U novu sezonu ulaze i sa novim snabdevačom motora, tako da bi se moglo reći da je pred timom mnogo nepoznanica. Njihov novi bolid  moći ćemo da vidimo prvog dana testiranja u Barseloni. Prvobitno je planirano da bolid bude prikazan veče uoči početka testiranja, ali onda je tim preko Tvitera objavio da će se to ipak desiti kasnije.

Datum predstavljanja bolida za 2018. najavio je i Zauber. Njihov C37 ćemo moći da vidimo 20. februara, i to bi trebalo da privuče dosta pažnje s obzirom da, kao posledica novonastale saradnje sa Alfa Romeom, dolazi do značajnih izmena u spoljašnjem izgledu bolida – nova kombinacija boja i novi logo.

I Reno će svoj novi bolid predstaviti javnosti 20. februara, ali ćemo nešto od spoljašnosti moći da vidimo i ranije, nedelju dana pre zvaničnog prikazivanja.

Datume predstavljanja bolida nisu potvrdili samo još Red Bul, Has i Fors indija.

 

 

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0