Abitboul: Treba se ugledati na Fors Indiju

Abitboul ističe da je Fors Indija dokaz da se sa ograničenim budžetom može napredovati i doći do dobrih rezultata

Tim Fors Indije je proteklu sezonu završio na četvrtom mestu u šampionatu konstruktora ponovivši tako uspeh iz 2016.

Vlasnik Fors Indije je, posle uspešne sezone, savetovao skepticima da "pojedu svoje reči"

Jedan od skeptika je bio i šef Renoa Siril Abitboul koji je pred početak prošle sezone izjavio da smatra kako će timovima sa ograničenim budžetom biti teško da budu konkurentni zbog promena pravila, međutim on tvrdi i da su njegove reči bile pogrešno interpretirane jer mu nije bila namera da istakne kako je Fors Indija tim koji mogu lako da pobede. Keže da je stabilnnost i efikasnost ovog tima primer na koji se treba ugledati.

„Iskreno, mislim da su moje reči pogrešno interpretirane jer sam ja uvek jako poštovao Fors Indiju i poštujem i dalje. Posle 2017. je moje poštovanje čak i veće. Pokazali su da su, i sa veoma ograničenim resursima, sposobni da izvuku ogroman nivo performansi. Tome mogu da zahvale i sjajnoj vozačkoj postavi, a takođe i i dalje najjačem motoru na gridu.“

"Što se mene tiče, oni su primer koji treba slediti, i uvek su to bili, ali želeo bih da budemo u poziciji da se borimo sa njima naredne sezone. To bi bilo sjajno postignuće, da budemo u mogućnosti da ih preteknemo u šampionatu.“, izjavio je Abitboul.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0