Kvjat postao razvojni vozač u Ferariju

Ferari je danas zvanično objavio da će Danil Kvjat postati razvojni vozač u italijanskoj ekipi

Nakon ispadanja iz kompletnog Red Bulovog programa i ekipe Toro Rosa, Danil Kvjat je pronašao način da nastavi karijeru u Formuli 1.

Mladi Rus, koji u aprilu puni 24 godine, nalazio se u grupi vozača koji su konkurisali za upražnjeno mesto u Vilijamsu, mada je Kvjat bio daleko od potpisivanja ugovora sa ekipom iz Grouva. Vilijams je na kraju odlučio da angažuje drugog Rusa, Sergeja Sirotkina.

Što se tiče Kvjatove uloge u Ferariju, on će uglavnom biti angažovan u simulatoru, uz eventualnu mogućnost da odradi neke testove i na stazi.

Kvjat je 2014. debitovao u Toro Rosu, da bi potom 2015. prešao u Red Bul i uspeo da osvoji drugo mesto na Hungaroringu. Naredne 2016. osvojio je treće mesto u Kini, ali je nakon određenih incidenata na trci u Sočiju Red Bul odlučio da ga zameni sa Maksom Ferstapenom na VN Španije i vrati u Toro Roso.

Kvjat je u ostatku 2016. i tokom 2017. u Toro Rosu najčešće završavao iza svog timskog kolege Karlosa Sainsa Juniora, da bi na VN Malezije bio zamenjen sa Pjerom Gaslijem. Kvjat je nakon toga odvezao još jednu trku na VN SAD, ujedno i poslednju za ekipu iz Faence, kada je uspeo da zauzme 10. poziciju. 

Kautor vesti: Marko Despotović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0