Novi Meklaren MP4-27


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 31.01.2012.


Novi Meklaren MP4-27

©

Nasuprot Kejtremu, Meklaren je izbegao oštar prelaz na nosu dizajnirajući ceo prednji kraj šasije sa nižim težištem.

"Ovo je predivan auto. Mnoge koje ćete videti neće biti ovako lepi", rekao je Dženson Baton.

Novi bolid se oslanja na prošlogodišnji dizajn modela MP4-26 ali je urađena obimna revizija čitavog paketa.

Najuočljivije promene su na zadnjem delu bolida, sužavanje i smanjivanje zadnjeg dela kako bi se poboljšao protok vazduha, a revidiran je i rashladni sistem hladnjaka ulja menjača.

Prepoznatljivi prošlogodišnji bočni usisnici sada su znatno konvencionalniji, a retrovizori su sada još visočije postavljeni tako da sada, po rečima Hamiltona, bi trebalo da bude manje problematičnih situacija u borbi sa protivnicima zbog povećane preglednosti.

Vozači su ohrabreni onim što su čuli od inženjera tokom razvoja novog bolida i nadaju se da će MP4-27 zadržati pouzdanost i prednosti dizajna svog prethodnika iz koga je ponikao. Revizija zadnjeg dela trebala bi da kompenzuje zabranu produvanog difuzora i zadrži nivo sile prijanjanja približnu prošlogodišnjem nivou.

U timu su zadovoljnio saradnjom sa Mercedesom i njihovim paketom motor-KERS, što je posebno istaknuto na prezentaciji. Ostvareni rezultati u prošloj godini dobrim delom pripadaju fenomenalnom odnosu između Meklarena i Mercedesa.

Osvrt na odnose sa Mercedesom ujedno su i u službi stišavanja priče oko prelaska na motore P.U.R.E. od 2014. godine i što bolju saradnju u naredne dve godine sa trenutnim dostavljačem motora.

Tim je sada okrenut testovima na Herezu i evoluciji bolida u narednim nedeljema sve do prve trke sezone.

Priliku da prvi sedne u kokpit Meklarena MP4-27 imaće Dženson Baton 7. februara na stazi Herez u Španiji.