Rutinski vikend za Fors Indiju


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.11.2017.


Rutinski vikend za Fors Indiju

©SaharaForceIndia

Serhio Perez i Esteban Okon završili su poslednju trku sezone na sedmoj i osmoj poziciji, baš kao što su plasirani i u konačnom poretku vozača. Sem Perezovog duela sa Hulkenbergom, vozači Fors Indije nisu imali preterano mnogo obaveza na stazi Jas Marina.

"Nije ovo bila baš najuzbudljivija trka za mene, ali imao sam veoma zanimljiv prvi krug dok sam se borio sa Nikom. Mislim da je njegova kazna bila vrlo čudna jer sam bio ispred njega i samo je isekao krivinu, time osvajajući veliku prednost i poziciju. Imao je više tempa i u čistom vazduhu je mogao samo da ode i napravi toliko vremena da kaznu učini besmislenom."

"Samo je trebalo da vrati poziciju, kako i treba da se uradi, i kao što je uradio kasnije u trci sa Grožanom i onda bi morao da me obiđe na stazi. Srećan sam sa rezultatom danas i bilo je važno završiti ovu sezonu jako. Ovo je moja prva godina sa Fors Indijom bez podijuma, ali mislim da smo napravili veliki korak napred. Osvojio sam jedan bod manje nego prošle sezone sa samo 20 trka u kalendaru umesto 21. Ukupni rezultat je odličan: sedmo mesto u šampionatu vozača i četvrto u poretku timova. Mislim da nismo mogli da uradimo bolje od ovoga i nadam se da ćemo nastaviti ovim putem i u 2018.", izjavio je Serhio Perez nakon trke.

"Bila je vrlo tiha trka bez mnogo dešavanja. Start je bio zanimljiv trenutak kada je malo falilo da budem ispred Hulkenberga, ali on je bio na idealnoj putanji i imao je mogućnost da koči kasnije. Nakon toga sam išao na drugačiju strategiju u odnosu na Čeka (Serhio Perez) i iako sam mu se približavao na kraju, jednostavno nisam imao dovoljno krugova da ga uhvatim."

"Lepo je završiti godinu sa još jednim dobrim rezultatom i vrlo sam ponosan na to šta smo postigli kao tim ove sezone. Naredni zimski meseci biće ispunjeni sa dosta treninga kako bih se vratio još jači u 2018.", rekao je Esteban Okon.

Koautor teksta: Marko Despotović