Botas pobednik poslednje trke u sezoni


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.11.2017.


Botas pobednik poslednje trke u sezoni

©MercedesAMGF1

Za razliku od kišnih uslova širom Balkana, u Abu Dabiju suvo i toplo. Na startnom gridu većina vozača ima postavljene ultra meke pneumatike, dok su super meki postavljeni samo na automobile Verlajna, Eriksona i Hartlija.

Sam start trke bio je miran, bez incidenata i većih promena. Na začelju je Magnusen imao problema sa stabilnosti te se okrenuo i pao na poslednju poziciju uz manji zaostatak za karavanom. Od samog početka, Kimi se postavio veoma agresivno i napada Rikarda u svakoj prilici.

Oba Mercedesa su od početka odlično krenula i već na kraju prvog kruga imali su nešto manje od sekunda prednosti. Jedan manji incident se desio između Hulkenberga i Pereza, nakon što je Nemac prilikom duela izašao sa staze i na taj način prestigao Meksikanca, što je odmah rezultiralo istragom od strane sudija. Kazna je usedila brzo, međutim bila je krajnje neobična, umesto vraćanja pozicije, Hulkenberg je dobio "samo" dodatnih 5 sekundi na konačno vreme. Na taj način i nije zapravo kažnjen, jer je na kraju trke imao veću prednost u odnosu na Pereza, te je svakako zadržao ilegalno osvojenu poziciju.

Mercedesove performanse bile su superiorne, te su se na poziciji najbržeg kruga smenjivali Botas i Hamilton. Odličnu borbu smo videli u krugovima 7 do 12, gde su bitku vodili Strol i Grožan, da bi na kraju Francuz ipak završio kao pobednik. Borba je uzela danak i Strol je bio prvi čovek u boksu u krugu 12, sa montiranim super mekim pneumaticima.

Nakon njega, redom na servis idu Vandorn, Ferstapen, Raikonen, Perez. Red Bul je pokušao da izvrši "undercut", međutim na ovoj stazi to nije bilo uspešno i Kimi se na stazu vratio sa još većom prednošću. U krugu 17 Gasli se okrenuo u trećem sektoru, uz privremeno istaknute žute zastave.

U krugu 18 na servis je otišao Hulkenberg, i uz probleme prilikom promene guma i duže zardžavanje, uspeo je da se vrati na stazu ispred Pereza. Kod Vandorna gume nisu imale očekivani efekat, jer je javio timu da ima problema sa prianjanjem.

U krugu 20 Rikardo je probušio desni pneumatik prilikom kontakta sa zidom i morao je odmah u boks, gde tim nije bio pripremljen za zamenu guma i došlo je do kraćeg zardžavanja. Međutim to nije imalo prevelikog uticaja na trku, jer je vozač Red Bula imao problema sa hidraulikom i zamoljen je da parkira automobil. Rikardo je stao na travu u drugom sektoru i istaknute su duple žute zastave. Ovo je njegovo treće odustajanje u poslednje četiri trke, i svakako ne predstavlja zadovoljavajući kraj sezone.

Odmah nakon incidenta u boks je otišao Botas, što je predstavljalo strateški dobar potez za čuvanje pozicije, jer Hamilton nije mogao da vozi maksimalnom brzinom sa čistom stazom ispred sebe zbog žutih zastava. U krugu 23 u boks je otišao Masa i odmah je došlo do borbe sa Alonsom prilikom izlaska na stazu. Dva kruga kasnije u boks je otišao Hamilton i na stazu se vratio iza timskog kolege, koji se borio sa prianjanjem i temperaturom svojih super mekih pneumatika. 

U krugovima 32 i 33 poslednji su otišli na svoj prvi servis Sainc, Gasli i Erikson, što je ujedno bio i kraj trke za Sainca, jer mu mehaničari nisu dobro zavrnuli prednji levi pneumatik, koji se od bolida odvojio već prilikom izlaska iz boksa. Žute zastave bile su kratkotrajno na snazi. 

U nastavku trke videli smo poprilično mirno stanje u prvoj polovini karavana. Hamilton se nekoliko puta približavao Botasu, ali ozbiljnije akcije od 1 sekunde razlike nije bilo. Slična situacija bila je i između Kimija i Ferstapena, u kojoj Finac nije bio dugotrajno ugrožen. 

Sa druge strane, nekoliko borbi odvijalo se u drugoj polovini karavana. Prvo smo u nekoliko krugova gledali dvoboj Eriksona i Strola u koji se kasnije uključio i Gasli, da bi kratkotrajno izleteo sa staze. Strol je ponovo imao problema sa pneumaticima, i jedini je bio na servisu dva puta.

Nakon toga, gledali smo odličan troboj između Magnusena, Verlajna i Hartlija. Krajem trke videli smo i malo pojačan Fetelov tempo, sa par najbržih krugova, međutim, poslednji najbrži krug trke bio je postavljen od strane Botasa u krugu 53. 

Na kraju trke videli smo nekoliko krofnica, koje su ispisivali pobednik trke Botas, šampion Hamilton i Felipe Masa, kome je ovo definitivno poslednja F1 trka u karijeri u ulozi vozača. Njih trojica su takođe odvezli jedan krug i parkirali se na startno ciljnom pravcu uz obilne ovacije publike.

Takođe predstavljen je i novi F1 logo.

Nakon završetka sezone sledi testiranje u Abu Dabiju, dok se prva trka naredne sezone vozi u Melburnu za VN Australije, 25.03.2018. Čeka nas duga 4 meseca.

Rezultat trke:

PozR.br.VozačTimKrugovaVreme 
1 77 Valtteri Bottas Mercedes  55  1:34:14.062  
2 44 Lewis Hamilton Mercedes  55  +3.899s  
3 5 Sebastian Fetel Ferari  55  +19.330s  
4 7 Kimi Raikonen Ferari  55  +45.386s  
5 33 Maks Ferstapen Red Bul  55  +46.269s  
6 27 Niko Hulkenberg Reno  55  +85.713s  
7 11 Serhio Perez Fors India  55  +92.062s  
8 31 Esteban Okon Fors India  55  +98.911s  
9 14 Fernando Alonso Meklaren  54  +1 lap  
10 19 Felipe Masa Viliams  54  +1 lap  
11 8 Roman Grožan Has  54  +1 lap  
12 2

Stofel Vandorn

Meklaren  54  +1 lap  
13 20 Kevin Magnusen   Has  54  +1 lap  
14 94 Paskal Vehrlain Zauber  54  +1 lap  
15 28 Brendon Hartli Toro Roso  54  +1 lap  
16 10 Pier Gasli Toro Roso    54  +1 lap  
17 9 Markus Erikson Zauber  54  +1 lap  
18 18 Lens Strol Viliams  54  +1 lap  
NC 55 Karlos Sainz Reno  31  Točak  
NC 3 Daniel Rikardo Red Bul  20  Hidraulika