Alonso: Manjak snage bio je zapanjujući


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.11.2017.


Alonso: Manjak snage bio je zapanjujući

©McLarenF1

Alonso je dobro startovao sa pozicije šest i u prvoj krivini uspeo da dođe i do pete pozicije ali ga je Masa odmah zatim obišao na startno-ciljnom pravcu, pre perioda vozila bezbednosti.

Alonsa i Masa su potom pali iza Hamiltona i Rikarda koji su se probijali nakon starta sa začelja.

Do kraja trke Alonso je bezuspešno pokušavao da prestigne Masu koji mu je i pored DRS-a odmicao na pravcima. Ipak, na kraju trke pomoć Masine zavetrine u kojoj se našao pomogla je da sačuva poziciju od Pereza kome je trebalo par stotina metara da preuzme osmu poziciju.

Alonso je zadovoljan bolidom ali se opet osvrnuo na manjak snage Hondinog agregata.

"Imali smo fantastičan bolid tokom trke ali nismo mogli da prestižemo. Nedostatak snage bio je neverovatan, isto kao u Meksiku. Bio sam blizu Felipea nekoliko puta pomislivši,"sada je vreme da ga preteknem", ali čak i uz DRS on je odmicao."

"Nedostatak snage prilično je zabrinjavajući za Toro Roso sledeće godine."

Alonso je pored svega ohrabren Meklarenovim tempom.

"Zadovoljavajući vikend za nas. Startovao sam sa pozicije šest, probio se na peto mesto u prvoj krivini, a potom smo završili u bodovima...generalno, najbolji vikend za nas do sada, prilično sam srećan."

"Reno je najbolja kompanija u proizvodnji agregata, poslednjih 15-20 godina, mislim da za sledeću sezonu ne treba da brinemo."

Šanse Stofela Vandorna da osvoji bodove nestale su već u prvom krugu nakon kontakta sa Magnusenom i Rikardom. Zadobio je lom vešanja prednjeg točka, usled čega je i odustao.