Nesrećan prvi krug za vozače Hasa


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 12.11.2017.


Nesrećan prvi krug za vozače Hasa

©HaasF1

Vozači Hasa doživeli su pravu katastrofu u prvom krugu. Prvo je Magnusen u drugoj krivini morao da završi trku nakon incidenta sa Vandornom i Rikardom, a malo nakon toga Grožanu je propala trka kada je izgubio kontrolu nad bolidom i izbacio Estebana Okona iz trke. Grožan je uspeo da nastavi trku, ali uz kaznu od 10 sekundi zbog izazivanja sudara nije mogao dalje od 15. mesta.

"Jedina stvar koju mogu da kažem o prvom krugu jeste da sam dobio veliki udarac u prvoj krivini. Verujem da sam imao probušenu zadnju levu gumu. U šestoj krivini sam izgubio kontrolu nad bolidom i mislim da je to bilo zbog probušene gume. Dobijanje kazne povrh svega – nisam mnogo srećan zbog toga. Hoću da pogledam snimak."

"Pozitivno iz trke jeste to da se bolid ponašao fantastično u poslednjem stintu na super mekim gumama. Bez obzira što smo imali veliko oštećenje poda, osećaj je bio prilično dobar. Moramo da razumemo zbog čega je bilo toliko dobro i nastavimo dalje ka Abu Dabiju", izjavio je Roman Grožan nakon trke.

"Stvarno moram da proučim snimak. Sa moje strane, previše je bilo to što smo se nas trojica našli u krivini. Tu je bio kontakt sa Vandornom koji je onda imao kontakt sa Rikardom. Polomio sam prednje oslanjanje, tako da to nije bilo najbolje."

"Da sam ranije shvatio da je Rikardo na spoljnoj strani Vandorna, onda bih verovatno dao više prostora, ali kada sam video Rikarda bilo je već kasno. Već sam imao brzinu. Teško je i vrlo frustrirajuće kada se dogodi, ali to je trkanje", rekao je Kevin Magnusen. 

Koautor: Marko Despotović