Polovična Fors Indija


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 12.11.2017.


Polovična Fors Indija

©XPB Images

Nakon odličnih rezultata tokom cele sezone, slobodno se može reći da je ovo bila vrlo loša trka za Fors Indiju. Dogodilo se čak i to da Okon ne završi trku – prvi put u F1 karijeri!

"Stvari su postale prilično komplikovane u prvom krugu kada me je Alonso izgurao široko u drugoj krivini. Bio sam na travi i izgubio još jednu poziciju od Mase. To me je dosta koštalo u trci jer sam proveo čitav dan pokušavajući da se oporavim. Sigurno smo imali tempo da završimo sedmi, ali visoke temperature same staze su napravile stvari teškim jer čim bi pokušali da napadnete, odmah bi počeli da se patite sa velikom degradacijom guma."

"Pokušali smo da promenimo strategiju kako bismo preokrenuli stvari, ali to nije bilo dovoljno da povratimo sedmu poziciju. U poslednjih nekoliko krugova bio sam vrlo blizu Mase i Alonsa. Masa je bio brz u poslednjem sektoru, dok je Alonso bio brz u drugom sektoru i imao benefit DRS-a koji mu je pomogao da se brani na pravcima. Možda bi bilo dovoljno da ih obiđem da je bio još jedan krug. Imajući u vidu kako su se stvari razvijale, srećan sam sa rezultatom, ali ne totalno zadovoljan", rekao je Serhio Perez.  

"Nisam srećan zbog odustajanja iz trke. Znao sam da će doći ovaj dan u nekom trenutku, ali nisam očekivao da to bude danas. Šteta je, jer je prošlo tri godine od mog poslednjeg odustajanja u jednosedima (2014). Nisam mogao ništa da uradim – Roman je izgubio bolid u šestoj krivini i udario u mene. Napravio je grešku i ja sam doživeo štetu zbog nje, moja prednja felna je bila oštećena tako da nisam mogao da odem ni do boksa."

"Frustrirajuće je zbog toga što je bolid bio brz i imali smo tempo da se borimo sa Čekom (Serhio Perez). Dani kao što su ovi se događaju, ali nadam se da će proći još tri godine pre nego što se ponovo dogodi", izjavio je razočarani Esteban Okon.

Koautor teksta: Marko Despotović