Hartli umesto Kvjata vozi u Meksiku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.10.2017.


Hartli umesto Kvjata vozi u Meksiku

©Getty Images

Zanimljivo je ove sezone u Toro Rosu kada je reč o vozačkoj postavi. To ne treba da bude čudno jer je ekipa iz Faence razvojni tim Red Bula. O najvažnijim stvarima se uglavnom odlučuje u menadžmentu ekipe iz Milton Kinsa, a glavnu reč ima Helmut Marko, ključni savetnik u timu i čovek koji je najbliži vlasniku Ditrihu Matešicu.

Tako je doneta i odluka da Novozelanđanin Brendon Hartli dobije još jednu priliku i pridruži se Francuzu Pjeru Gasliju za Veliku nagradu Meksika. Hartli je prvobitno doveden kao zamena za Gaslija, koji je odsustvovao sa trke u Ostinu zbog borbe za titulu u poslednjoj rundi japanskog Super Formula šampionata. Nažalost, obe trke su juče otkazane zbog tajfuna koji je pogodio Japan i time je Gasli izgubio titulu za pola boda od iskusnog Japanca Hiroakija Išiure.

Što se tiče Kvjata, nije poznato kakva ga budućnost čeka u ekipi, ali nije nemoguće da na kraju odveze poslednje dve trke u sezoni za Toro Roso. Hartlija nakon Meksika čekaju još dve trke u Svetskom šampionatu izdržljivosti, a njegova postava koju čine još Timo Bernard i Erl Bamber blizu je osvajanja vozačke titule, dok se fabrički Porše bori protiv Tojote za konstruktorski šampionat.

Da podsetimo, Kvjat je osvojio 10. mesto i jedan bod u Teksasu, dok je Hartli zauzeo solidno 13. mesto, imajući u vidu kratko vreme za pripremu i s obzirom na to koliko su zahtevni bolidi ove sezone.

Koautor: Marko Despotović