Meklaren bez bodova u Japanu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.10.2017.


Meklaren bez bodova u Japanu

©McLarenF1

U poslednjem nastupu Meklarena sa pogonom i partnerstvom Honde, pred "domaćom" publikom, tim nije uspeo do osvoji bodove. Usled promene pogonske jedinice, Alonso je startovao sa začelja i uspeo da se probije do poziciji 11, dok je Vandorn nakon komlikovanog starta uz konakt i oštećenje bolida, kroz cilj prošao četrnaesti.

"Startovao sam sa pozicije 20, završio na poziciji 11, što je odličan napredak, uz jedan servis i start na korišćenim pneumaticima. Ceo tim dao je sve od sebe. Nakon kazne u petak veče i promene agregata, mislim da smo zaslužili bod, žestoko smo se borili za njega. Nismo imali sreće u borbi sa Masom, koji je imao dosta problema sa gumama. Na kraju trke uz režim virtuelnog vozila bezbednosti, mogao je malo da odahne i sačuva gume. Potom u poslednja dva kruga naišli su vodeći, pa sam opet propustio napad na njega, tako da je uspeo da sačuva poziciju 10. Pokušaćemo opet u Ostinu, nadam se bez kaznenih mera i sa naše uobičajene pozicije na startu. Takođe malo sreće bi nam trebalo...", izjavio je Alonso.

Španac je dobio kaznene bodove (2 boda) zbog kasnog propuštanja lidera krajem trke.

Vandorn je imao kontakt početkom trke uz oštećenje bolida, pa je njegova trka kompromitovan nakon stzarta.

"Imali smo nekoliko dobrih trka, ali ova danas je za zaborav. Solidno sam startovao, a potom u drugoj krivini, gde su svi tražili još malo prostora, dobio udarac od Raikonena. Ne mislim da je bio nameran, jednostavno bolid je bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Od tog trenutka moja trka je kompromitovana. Pao sam na začelje i vozio svoju trku sve do karirane zastave. Suzuka je veoma posebna staza i šteta je zbog hiljada fanova koji su nas bodrili da nismo uzeli bodove. Tim je zaslužio malo predaha nakon tri trke u Aziji. Momci su odradili odličan posao i sada je vreme za povratak kući i pripremu za poslednje četiri trke na kojima ćemo dati sve od sebe.", rekao je Vandorn.