Vandorn uzeo bodove za Meklaren na Sepangu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.09.2017.


Vandorn uzeo bodove za Meklaren na Sepangu

©McLarenF1

Odličan strat sa pozicije 7 i proboj do pozicije 5, bio je start kakav verovatno ni Vandorn nije očekivao. Ipak, rivali sa dominantnijim bolidima uspeli su da ga prestignu tokom trke ali se uspeo zadržati na poziciji sa kvalifikacija i tako nakon Singapura osvoji sedmo mesto i u Maleziji.

"Mogu reći da je ovo moja najbolja trka u karijeri, za sada. Tokom čitavog vikenda imao sam dobre performanse i osećao se samouvereno u bolidu."

"Nakon kvalifikovanja na poziciju 7 nismo bili sigurni na kojoj poziciji ćemo završiti trku, pa je završetak na sedmom mestu neverovatan rezultat. Imao sam dobar start, znali smo da će biti teško zadržati Fors Indije i Vilijamse iza, ali je samo Perez uspeo da prođe. Zatim sam imao odličnu trku, forsirao sam u svakom krugu, kontrolišući potrošnju guma, usput pazeći na rastojanje u odnosu na Strola uspevši da odradim posao do samog kraja.", rekao je Vandorn.

Alonso sa druge strane nije imao toliko uspeha. Nakon starta sa pozicije 10 nije napredovao, već pao na poziciju 11, a u 33 krugu imao je kontakt sa Magnusenom uz rizik da ispadne iz trke.

"Nismo bili na dobrom mestu u pravo vreme.", bio je komentar Alonsa na strat trke. Kontakt sa Magnusenom izazvao je oštiriji komentar Španca u kom je vozača Hasa nazvao "idiotom", uz konstataciju da je Hilkenberg sa prilično vulgarnijim komentarom bio u pravu.

Sve u svemu, Meklaren je sa novim podom i uz ovog vikenda pouzdan agregat Honde napravio korak napred osvojivši nove bodove.

Tim trenutno ima 22 boda ispred poslednjeg Zaubera sa 5, dok je, za sada najveći rival Has osmi sa 37 bodova.