Hamilton: Mercedes ima još posla


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.09.2017.


Hamilton: Mercedes ima još posla

©MercedesAMGF1

Hamilton se osvrnuo na tešku trku za Mercedes u Maleziji, nakon izuzetnog tempa koji je imao pobednik trke Maks Ferstapen, kao i Rikardo koji je nadmašio Botasa.

Hamilton je kroz cilj prošao kao drugoplasirani, sa 12 sekundi zaostatka za Ferstapnom, priznajući da je Red Bul bio spremniji.

"Čestitke Maksu, srećan rođendan, odradio je fantastičan posao danas."

"Trka je bila teška, Verstapen i Red Bul bili su bolji od nas. Volim ovu stazu, jedna je od najtežih, nakon nje se osećam prilično iscrpljenim."

Hamilton je uspeo da poveća prednost nad Fetelom sa 28 na 34 boda i pored toga što nije zabeležio pobedu, ali je svestan da Mercedes mora još da poradi na ovogodišnjem W08 kako bi titula bila osigurna.

"Osećam se dobro, ali mislim da imamo još posla na bolidu. Očigledno je da nismo imali tempo ovog vikenda, tako da imamo još nedovršenog posla. još trka je pred nama, neke od njih sigurno možemo pobediti, ali moramo da nastavimo sa radom.", rekao je Hamilton.

Botas je završio na poziciji 5, iako je dobar deo trke bio na trećoj poziciji. Nakon izgubljne borbe sa Rikardom i Fetel je uspeo da ga prestigne, tako da se Finac morao zadovoljiti petom pozicijom.